Onda acomiada deu dies intensos de festes amb una alta participació en tots els actes programats

  • Una espectacular mascletà i una màgica desfilada de carrosses són els actes més destacats de l’últim dia de Fira

Onda ha posat el punt final a 10 dies intensos de festes en els quals l’alta participació ha sigut la tònica general de tots els actes programats. Milers de veïns i visitants han gaudit de forma multitudinària d’aquesta Fira que s’ha desenvolupat sense incidents destacables. En aquest sentit, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha fet un balanç molt positiu i ha assenyalat que “han sigut unes festes molt participatives, amb molta gent en els carrers, tant d’Onda com de fora, complint així amb l’objectiu de ser un atractiu econòmic que acaba revertint en els comerços i en els establiments hostalers locals”.

Huguet ha assenyalat “el gran ambient que ha viscut Onda durant tants dies” i ha mostrat el seu agraïment tant “al Consell de Festes, com als voluntaris de la Fira, com als cossos de seguretat, així com a les penyes i veïns que han participat i fet possible la Fira”.

Avui han dit adéu als festejos que va concentrar en l’últim dia uns actes significatius en què ha destacat la desfilada de carrosses i una impactant mascletà. Tampoc ha faltat la tradició en aquesta jornada. A les 11.30 hores, en l’església de l’Assumpció, s’ha celebrat una missa solemne concelebrada en honor a San Roque. Abans, a primera hora d’aquest diumenge, en l’avinguda Sierra Espadà ha arrancat la XV Volta Turístic Cultural al Parc Natural de la Serra d’Espadà. Així mateix, l’Associació Vespa Club d’Onda ha tornat a participar en les festes locals amb la típica volta pels principals carrers del municipi exhibint més de 100 vehicles antics que finalment han parat els seus motors en el Pla per al delit dels aficionats.

A les 14.00 hores centenars de veïns s’han congregat en el centre d’Onda per a olorar la pólvora i gaudir d’una impressionant i sonora mascletà a càrrec de la Pirotècnia Martí. Per segon any consecutiu s’ha ubicat en el Raval de Sant Josep, després de l’èxit de la Fira de 2015.

Un altre dels epicentres d’aquestes festes, el Teatre Mònaco, ha acollit una nova cita cultural i tradicional. En aquesta ocasió, la XXVII mostra de folklore tradicional amb la participació del grup de dansa Les Passeres de Betxí, Repicó de Manises, La Sotà de Benicarló i el Grup Folklòric d’Onda.

A partir de les 18.00 hores, els Gegants i Cabuts han pres el Raval de Sant Josep i una multitudinària i màgica desfilada de carrosses ha abarrotat els carrers de la ciutat. En ell han participat la reina de les festes, Paula Roldán, la seva dama Elisabet Navarro, així com la reina infantil Claudia García i la seva cort d’honor. La traca final de festes i el castell de focs artificials han posat el fermall final a la Fira d’Onda 2016.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.