L’Ajuntament planifica els serveis de la Policia Local durant la Fira per a garantir la seguretat

  • L’àrea de Seguretat Ciutadana i Festes treballen de forma coordinada en l’organització dels efectius i serveis per a vetlar per la seguretat i gaudi de veïns i visitants durant la Fira

Els cossos de seguretat i els serveis d’emergència reforçaran la seva presència en el municipi durant la Fira d’Onda que se celebrarà del 21 al 30 d’octubre, a causa que s’espera una afluència massiva de visitants, sobretot durant els caps de setmana. La Fira converteix Onda, tradicionalment, en un punt de trobada de milers de persones arribats des de distints punts de la província. Per aquest motiu, les àrees de Seguretat Ciutadana i Festes treballen des de fa setmanes de forma coordinada en l’organització dels efectius i dels serveis que vetlaran per la seguretat i el gaudi de veïns i visitants durant els dies de festes.

101016-reunion-seguridad-ayuntamiento-fira-donda

Durant l’última reunió, que s’ha celebrat aquest matí, han estat presents la regidora de Policia, Mari Carmen Aguilella; el regidor de Festes, Asensio Blaya; l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo; i la gestora municipal de Festes, Amparo Ramos. Durant la trobada, s’han abordat els diferents plans d’actuació que comprenen les mesures de tràfic i de seguretat ciutadana.

Concretament, pel que fa al tràfic i circulació, s’han confeccionat dos plans d’actuació en les zones que seran de màxima concentració de persones i vehicles, com són la zona centre del nucli urbà, on s’ubica el recinte taurí, i la zona del Pavelló Víctor Cabedo, on es van a celebrar els esdeveniments musicals de major rellevància, així com les festes nocturnes de les distintes penyes que així ho han sol·licitat. A causa de la ubicació del recinte taurí (El Pla, Calatrava, Raval de Sant Josep, Don Jaime, San Roque, Safona, Sab Miguel, i torils de Bernardo Mundina), el perímetre del recorregut taurí romandrà tancat al tràfic des del divendres 21, sobre les 18.00 hores, fins a les 00.00 hores del diumenge 30, permetent-se ocasionalment la circulació per a labors de càrrega i descàrrega. Així mateix es tallarà el carrer Salvador Barri amb País Valencià, als efectes de sortida de vehicles d’emergències, podent circular per vies transversals. Quant al centre neuràlgic d’actuacions musicals i la resta d’activitats del Pavelló Víctor Cabedo, es tallarà la circulació en els encreuaments del carrer Catalunya amb Peris; M.F.Ferris amb Ramón y Cajal i A.R.Mezquita. Quan es crega oportú, es tancarà també l’accés al pàrquing una vegada estiga complet, als efectes de manteniment de la seguretat i, sobretot, per a la celebració del sopar de Penyes, que se farà en aquesta ubicació el dia 24 d’octubre, a les 21.30 hores.

Així mateix, s’han establit mesures de seguretat perquè tots gaudisquen d’aquestes festes de manera responsable. Més de 50 actuacions es van a desenvolupar al llarg de la setmana de la Fira en els carrers del municipi. Durant la reunió s’ha informat que cadascuna d’elles ha requerit d’un estudi de senyalització prèvia, així com de la ubicació d’escenaris, per la qual cosa hi ha expedients policials per a dur a terme els muntatges i la celebració de la manera més eficient i segura possible. A més, durant les actuacions es realitzarà presència policial per a controlar horaris, molèsties i distintes queixes veïnals que puguen suscitar-se.

Un altre dels temes que s’ha tractat en la reunió ha sigut l’establiment de l’horari dels casals, que serà fins a les 04.00 hores els caps de setmana de festes. La resta de dies, a nivell d’efectius es destinaran dues patrulles fixes que vetlaran pel compliment d’allò que s’ha establit, tant en el ban de casals com en l’ordenança de convivència ciutadana, atenent aquelles queixes veïnals que estiguen relacionades amb l’anormal compliment de les normes mencionades, així com a la vigilància d’aquells casals que no tinguen el registre obligatori.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.