L’Ajuntament d’Onda tornarà a optar als fons europeus FEDER al desembre

L’Ajuntament d’Onda tornarà a optar als fons europeus FEDER en la segona convocatòria que s’obrirà al desembre. Així ho ha assegurat l’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, després d’una reunió que ha mantingut aquest matí amb el tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas, i els tècnics municipals de diferents àrees implicades en el projecte, per a abordar l’estratègia que s’ha de seguir durant els pròxims mesos. 181016-reunion-feder-ayuntamiento-onda

Huguet ha destacat que “encara que no hem sigut una de les localitats beneficiades en l’última convocatòria, el treball que hem realitzat no caurà en sac trencat perquè estem acabant de perfilar els punts a millorar per a aconseguir aquesta línia de finançament que servirà per a poder dur a terme una acció urbanística que millore la qualitat de vida dels veïns d’Onda”. En aquest sentit, ha recordat que quan l’actual equip de govern va entrar al consistori en 2015 “no hi havia res preparat per a presentar-se i, encara així, s’ha treballat molt dur i a contrarellotge per a elaborar un potent projecte partint de zero”.

L’alcalde ha assenyalat que el document en el qual s’està treballant contempla projectes que intervenen en quatre àmbits considerats clau per al creixement del municipi, com són la tecnologia de la informació, sostenibilitat urbana, emissions de baix carboni i inclusió social. Aquests projectes estan valorats en 10 milions d’euros, que seran cofinançats al 50% pel municipi, mentre que el 50% restant serà aportat per Brussel·les. Així mateix, Huguet ha explicat que “molts dels projectes arreplegats en aquest document han sigut fruit del procés de participació ciutadana a través d’enquestes”, el que ha permès “enriquir aquesta estratègia”.

En la sessió plenària que es va debatre el projecte, els grups polítics de PSPV, EU, OSSP i Compromís ho van recolzar, mentre que el Partit Popular es va abstenir i el representant de Ciutadans no va estar present. En aquest sentit, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, espera que en aquesta segona convocatòria el Partit Popular faça una oposició constructiva perquè, entre tots, aconseguim que Onda siga una ciutat d’oportunitats i futur”. 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.