L’Ajuntament d’Onda aprova amb bona nota el seu primer mes sense paper

  • El consistori ha implantat una ferramenta per a tramitar els expedients de forma electrònica, que permet reduir la càrrega administrativa del consistori i augmentar la rapidesa a l’hora de prestar els servicis municipals

L’Ajuntament d’Onda va posar en marxa l’administració electrònica en la seva organització el passat 1 de setembre. Durant aquest primer mes, el consistori s’ha trobat immers en un procés que suposa dir adéu al paper i reduir la seva activitat al pla digital per a la tramitació exclusiva de tots els expedients que s’incoaren a partir d’eixe dia.

tramitacion-electronica-ayuntamiento-onda

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha qualificat la implantació d’aquest nou sistema com “costós”, ja que suposa “un canvi dràstic en el procediment administratiu”, encara que s’ha mostrat segur en afirmar que “a poc a poc s’està convertint en una plataforma electrònica reeixida”. A través del programa OpenSea, “no sols s’ha modernitzat l’administració local, si no que ha suposat un estalvi per a l’Ajuntament i s’han simplificat els procediments, comportant una agilització dels tràmits”.

Aquesta ferramenta, que continua en ple procés d’adaptació i millora, està permetent dur a terme de forma electrònica el registre municipal, les notificacions o la firma de factures, complint així amb la Llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. Concretament, Huguet ha informat que des de l’1 al 30 de setembre s’han obert 562 expedients, s’han pujat a la plataforma més de 3.000 documents, s’han realitzat més de 4.000 processos de firma electrònica i 174 decrets, així com s’han registrat més de 3.000 documents d’entrada i més de 1.000 d’eixida.

El servici d’autoliquidacions, també online

L’alcalde ha recordat que l’Ajuntament d’Onda està realitzant una forta inversió, “tant econòmica com humana, per a posar a disposició dels onders tots els mitjans electrònics necessaris per a realitzar els seus tràmits i ha recordat que, a finals de juny, l’equip de govern va posar en marxa un nou servei de tramitació municipal online. “L’equip de govern, en la tasca de facilitar la comunicació entre l’Ajuntament i la ciutadania, ofereix un servei més ràpid i còmode al ciutadà per als seus tràmits administratius a través d’un nou portal denominat Autoliquidació C60”. Des de llavors, els veïns del municipi que ho desitgen “poden continuar realitzant les gestions en el Servei d’Atenció i Tramitació (SAT), però si desitgen estalviar-se cues tenen a la seva disposició un nou portal en la web ajuntament.onda.es ((https://autoliquidaciones.onda.es/AutoliquidacionesWeb/)”. Aquest servei facilita als onders l’accés als rebuts per al pagament de les taxes, ja siguen formatives, llicències d’obres, impostos de circulació o ocupació de via pública.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.