L’afició taurina d’Onda celebra la primera trobada sobre la seguretat en els Bous al carrer

  • El municipi reunix experts i aficionats de tota la Comunitat Valenciana en aquesta cita taurina en la qual s’ha debatut i contestat els dubtes sobre la normativa reguladora d’aquests festejos

 

Onda s’ha convertit durant aquest matí en seu taurina que, sota el títol ‘Jornada Tècnica al voltant de la Seguretat en els Bous al Carrer’, ha congregat a un gran nombre d’experts, professionals i aficionats de tot el territori de la Comunitat Valenciana.

La Sala de la Cassola ha acollit des de les 10.00 hores del matí aquest acte de reflexió i anàlisi dels festejos taurins tradicionals, ‘Bous al Carrer’, que s’ha organitzat des de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Onda, que gestiona Asensio Blaya.

L’alcalde, Ximo Huguet, i el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta als Emergències, José María Ángel; han inaugurat aquest acte en el qual s’ha debatut i contestat els dubtes sobre la normativa reguladora d’aquests festejos i s’ha fet especial insistència en les mesures sanitàries que s’han de tindre en compte, així com la normativa i qüestions relatives al trasllat dels animals.

El Director de Festejos Taurins d’Onda i Policia Local, José Miguel Gual; el president de l’Associació en defensa de les tradicions del Bou al Carrer de la Comunitat Valenciana, Julio Franch; o el subdirector general d’Agricultura i Ramaderia, Vicente Marzá; són alguns dels professionals que han debatut en un fòrum entorn dels festejos i han donat resposta a les preguntes realitzades pel públic assistent a la cita.

Huguet ha valorat de forma molt positiva aquesta trobada, ja que “posa de manifest la gran afició dels onders per una festa que forma part de la nostra història i de les nostres tradicions”. En aquest sentit ha recordat que Onda és la segona població de la Comunitat Valenciana que més esdeveniments taurins celebra al llarg de l’any. “Onda és una terra taurina i l’arrelament dels bous al carrer en la nostra ciutat és inqüestionable”, ha afirmat Huguet, qui  ha destacat “la importantíssima activitat econòmica que genera aquesta festa”.

Finalment, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha defès amb contundència “el dret a gaudir amb plena llibertat de la tauromàquia a Onda, sempre respectant el benestar de l’animal i amb les màximes mesures de seguretat perquè aquest festejos continuen sent un èxit”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.