El Museu del Taulell Manolo Sanfont rendeix homenatge al ceramista onder Vicente Insa

  • L’exposició romandrà oberta fins al 15 de gener

El Museu del Taulell Manolo Safont ha organitzat una exposició per a retre homenatge a l’onder Vicente Insa Gallec per tota una vida dedicada a la ceràmica artística. “Com tots podem apreciar i s’explica en aquest catàleg, aquest homenatge és àmpliament merescut per la qualitat tècnica i estètica del seu treball i també per la faceta més humana de l’autor, on la senzillesa és la característica més destacada”, ha assegurat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, durant l’acte d’inauguració d’aquesta exposició.

Aquesta mostra, que romandrà oberta al públic fins al 15 de gener, és una de les diferents exposicions que s’inauguren aquesta setmana amb motiu de la Fira 2016. Per això, en l’acte han estat presents la reina, Paula Roldán, acompanyada de la dama Elisabet Navarro, i la reina infantil Claudia García, que estava acompanyada per Adrián Collado i la cort d’honor.

Aquest catàleg forma part d’un programa rigorós d’exhibicions temporals al voltant dels ceramistes que presenta tres finalitats fonamentals. En aquest sentit, Huguet ha explicat que la primera, “és honrar i reconèixer el treball d’uns conciutadans nostres que han dedicat part de la seva vida o la vida completa a la ceràmica artística evocant el seu record. La segona, recuperar informació bàsica sobre la figura i l’obra dels ceramistes objecte de les exposicions. En el moment present podem conèixer de primera mà la forma de treballar, la tècnica empleada, les fonts artístiques de què beuen, així com fer esbrinaments entre familiars, amics, clients o admiradors; i és possible indagar sobre el seu llegat artístic iniciant una investigació raonada de les seves obres. I en tercer lloc, delectar el públic amb aquestes mostres i estimular la conservació d’un estil de pintar ceràmica i de creació artística, perquè aquesta faça d’al·licient per a tots i, en especial, a les futures generacions”.

Així mateix, Huguet ha assenyalat que, “com no podia ser d’una altra manera, la temàtica ondera constitueix un important repertori del ceramista, amb les típiques vistes del castell, la Font de Dins, el Portal de Sant Pere i, per descomptat, l’Ermitori d’El Salvador i el propi Santíssim Salvador”.

Davant la presència del ceramista Vicente Insa, l’alcalde d’Onda ha volgut agrair “la col·laboració i entusiasme tant de l’autor, com dels seus familiars i amics, per haver cedit les seves obres per a aquesta emotiva mostra, que correspon al número 5 de la Col·lecció Nostres Ceramistes del Museu del Taulellet”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.