Salvador anuncia que el Consell treballarà per a impulsar un Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana en el centre històric d’Onda

  • La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha visitat la localitat i s’ha reunit amb l’alcalde
  • També s’està treballant en el projecte de via ciclopeatonal entre Onda i l’ermita del Salvador
  • Per a la titular d’Obres Públiques, es tracten de dues actuacions emblemàtiques de la nova política de la conselleria centrades en la rehabilitació d’habitatges i millora de la mobilitat

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat que la conselleria, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Onda, treballarà per a impulsar un Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRU) en el centre històric del municipi. María José Salvador ha fet aquestes declaracions després de visitar el centre històric i reunir-se amb l’alcalde Ximo Huguet.

Així mateix la consellera també ha destacat que el seu departament està treballant en la redacció de construcció d’un carril ciclopeatonal entre el municipi d’Onda i l’ermita del  Salvador. Segons ha explicat, “s’està dissenyant el projecte, que s’escometrà en aquesta legislatura, per a millorar la seguretat dels vianants i potenciar l’ús de la bicicleta en una de les rutes més concorregudes de la zona”.

Per a María José Salvador, es tracten de dues actuacions emblemàtiques dins de la nova política que porta a terme la conselleria. “Per un costat- ha apuntat- la rehabilitació d’habitatges i, d’un altre, com millorar la mobilitat i la connectivitat de les persones al mateix temps que s’inverteix en actuacions que són mediambientalment sostenibles”.

“Per tant- ha continuat- cal felicitar-se de poder escometre aquestes actuacions en un municipi com a Onda, que té el centre històric més gran de la província de Castelló i aquest Govern valencià no podia deixar de dur a terme una intervenció d’aquestes característiques”.

Rehabilitació d’habitatges i regeneració urbana

En aquest sentit, María José Salvador ha avançat que la setmana que ve començaran les reunions tècniques per a treballar en el disseny d’aquest ARRU que implicarà la rehabilitació d’habitatges i la regeneració urbana d’espais públics.

També ha recordat que la política d’habitatge de la conselleria s’orienta principalment a la rehabilitació: “no ens plantegem la construcció de nous habitatges, sinó actuar sobre els ja construïts, especialment aquelles que no estan en condicions òptimes, d’aquesta manera s’ajuda al fet que la gent torne a viure en els nuclis històrics dels municipis”.

Igualment la consellera d’Habitatge ha manifestat que aquest tipus d’inversions “són prioritàries per a la conselleria, encara que no siguen grans inversions. Cal recordar que en Obres Públiques, el 80% del pressupost que ens va deixar el PP ho tenim hipotecat fins a l’any 2020, i això ens dificulta molt per a poder fer grans inversions”.

Finalment ha subratllat que el municipi d’Onda “està en la nostra agenda, en la de la conselleria i en la del Govern valencià, és un municipi prioritari el que es materialitzarà en breu en aquestes dues actuacions que he anunciat, i continuarem treballant amb la col·laboració de l’alcalde, Ximo Huguet”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assenyalat que l’equip de govern de l’Ajuntament “manté una aposta ferma per la rehabilitació del centre històric”. Com a exemple,  ha fet referència a les obres de remodelació del Camí Castelló i la plaça de la Sinagoga, que s’executaran en els propers mesos.

Així mateix, Huguet ha destacat que aquest ARRU, que implicarà la rehabilitació d’habitatges i la regeneració urbana d’espais públics, és compatible amb les ajudes municipals que ofereix el consistori als veïns d’Onda. En aquesta línia ha recordat que, a través d’un potent pla, els onders poden optar a ajudes de 4.000 euros per a reformar el seu habitatge individual o a 5.000 euros per a edificis plurifamiliars o residencials.

Com a conclusió, l’alcalde ha afirmat que, amb aquestes iniciatives, l’equip de govern pretén “dignificar no sols els habitatges, sinó també l’espai públic d’un lloc tan emblemàtic per a Onda com és el centre històric”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.