Prestigiosos experts valencians i argentins es donen cita en les Convivències Ceràmiques d’Onda

Aquesta vesprada, alguns dels màxims experts en ceràmica valenciana i argentina s’han donat cita en el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ per a impartir unes ponències sobre murals ceràmics.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha sigut l’encarregat d’inaugurar una jornada que està inclosa en les “Convivències Ceràmiques”, que s’estan celebrant a Onda des de dimecres passat i que finalitzaran demà dissabte. Com a alcalde, Huguet ha afirmat davant dels assistents que “és un plaer que aquestes convivències se celebren en la nostra ciutat, coneguda per la seva tradició ceràmica, i que prestigiosos ceramistes especialitzats en murals ceràmics com a Ángel Igual o Rosa Latorre, d’una manera ambiciosa i coherent, coincidisquen a presentar la marca Onda com un referent d’excel·lència en coneixements sobre ceràmica, apostant pel muralisme amb una de les expressions de la ceràmica més importants”.

Així mateix, l’alcalde ha assegurat que aquestes jornades només podien dur-se a terme en el marc incomparable del Museu del Taulellet, “una institució que té entre els seus objectius la conservació, investigació i difusió de la indústria de la nostra comunitat”.

Davant la mirada atenta dels assistents i de la tinent d’alcalde de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Onda, Encarna Ribes, el director del Museu del Taulell ‘Manolo Safont’, Vicent Estall, ha sigut el primer a compartir els seus coneixements sobre les diferents tipologies de murals ceràmics a Onda i les comarques de la Plana.

Posteriorment Rosa Latorre, coneguda ceramista i integrant del Centro Argentino de Arte Cerámico (CAAC), ha sigut l’encarregada de presentar el panorama ceràmic a Argentina des dels orígens, la importància dels diferents projectes col·lectius i el paper de les Escoles de Ceràmiques impulsades pel ceramista espanyol Fernando Arranz i del CAAC.

La ceràmica urbana de L’Alcora, ha estat representada pel director del Museu de Ceràmica, Eladi Grangel, a través d’un recorregut per la ruta dels murals en la població: les diferents intervencions artístiques en carrers i places que, a més de contribuir a la millora estètica, han permès crear un museu a l’aire lliure.

Finalment, Jaume Coll, director del Museo Nacional de Cerámica “González Martí”, centra la seva intervenció en el muralisme en la ciutat de València, des del s.XIX i els seus antecedents, fins a les últimes obres més recents.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.