Prestigiosos experts valencians i argentins es donen cita en les Convivències Ceràmiques d’Onda

Aquesta vesprada, alguns dels màxims experts en ceràmica valenciana i argentina s’han donat cita en el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ per a impartir unes ponències sobre murals ceràmics.
L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha sigut l’encarregat d’inaugurar una jornada que està inclosa en les “Convivències Ceràmiques”, que s’estan celebrant a Onda des de dimecres passat i que finalitzaran demà dissabte. Com a alcalde, Huguet ha afirmat davant dels assistents que “és un plaer que aquestes convivències se celebren en la nostra ciutat, coneguda per la seva tradició ceràmica, i que prestigiosos ceramistes especialitzats en murals ceràmics com a Ángel Igual o Rosa Latorre, d’una manera ambiciosa i coherent, coincidisquen a presentar la marca Onda com un referent d’excel·lència en coneixements sobre ceràmica, apostant pel muralisme amb una de les expressions de la ceràmica més importants”.
- Exif_JPEG_420
Així mateix, l’alcalde ha assegurat que aquestes jornades només podien dur-se a terme en el marc incomparable del Museu del Taulellet, “una institució que té entre els seus objectius la conservació, investigació i difusió de la indústria de la nostra comunitat”.
Davant la mirada atenta dels assistents i de la tinent d’alcalde de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Onda, Encarna Ribes, el director del Museu del Taulell ‘Manolo Safont’, Vicent Estall, ha sigut el primer a compartir els seus coneixements sobre les diferents tipologies de murals ceràmics a Onda i les comarques de la Plana.
Posteriorment Rosa Latorre, coneguda ceramista i integrant del Centro Argentino de Arte Cerámico (CAAC), ha sigut l’encarregada de presentar el panorama ceràmic a Argentina des dels orígens, la importància dels diferents projectes col·lectius i el paper de les Escoles de Ceràmiques impulsades pel ceramista espanyol Fernando Arranz i del CAAC.
La ceràmica urbana de L’Alcora, ha estat representada pel director del Museu de Ceràmica, Eladi Grangel, a través d’un recorregut per la ruta dels murals en la població: les diferents intervencions artístiques en carrers i places que, a més de contribuir a la millora estètica, han permès crear un museu a l’aire lliure.
Finalment, Jaume Coll, director del Museo Nacional de Cerámica “González Martí”, centra la seva intervenció en el muralisme en la ciutat de València, des del s.XIX i els seus antecedents, fins a les últimes obres més recents.