Onda presenta la ‘Ruta del riu Sonella’ que unirà el Tossalet amb Artesa

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha presentat aquest matí l’avantprojecte de la ‘Ruta del riu Sonella’, que va ser una de les propostes triades pels onders en la primera edició dels Pressupostos Participatius.

Davant els mitjans de comunicació i acompanyat pel redactor del projecte, José Manuel Miquel, de l’empresa Axioma Consultoria&Ingienería, Huguet ha destacat que “aquest corredor verd naix de la necessitat de crear a Onda un espai verd comprés entre el riu i la trama urbana del municipi, que unisca les expectatives de la població per al seu ús i gaudi, amb les exigències mediambientals i ús sostenible que ha de donar-se en el nostre entorn”.

En aquesta “ambiciosa” iniciativa intervindran diverses administracions. En aquesta línia, Huguet es mostra optimista per la futura evolució del projecte, ja que tant la Conselleria com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, veuen amb “bons ulls” aquest projecte que té diversos objectius. D’una banda, l’alcalde ha assenyalat que amb la creació d’aquesta ruta es posa en valor el riu Sonella, “afavorint una xarxa d’itineraris que permeten el gaudi recreatiu i social d’aquest espai”. També, es pretén “recuperar l’espai públic per a afavorir una mobilitat més neta, mitjançant la creació de sengles de vianants i ciclistes entre diversos nuclis urbans i potenciar així la seva qualitat paisatgística”. Així mateix, ha informat que aquesta actuació “suposarà la creació d’un espai públic que acostarà als ciutadans i visitants d’Onda al riu, com a lloc de referència turística, tenint en compte el seu lloc estratègic com a porta d’accés al Parc Natural de la Serra d’Espadà”. En aquest espai, ha afegit Huguet, “es pretén desenvolupar actuacions compatibles amb el llit del riu i amb les condicions naturals que l’entorn exigeix, per a crear una marca pròpia d’Onda lligada als seus valors patrimonials i naturals”. Així mateix, ha dit que “es connectarà una xarxa de camins que es projecte amb la xarxa de camins, sendes i vies pecuàries existents, de manera que es fomente conjuntament el turisme natural i cultural”. I, finalment, amb aquest acció, l’equip de govern que lidera Ximo Huguet, “millorarà les condicions naturals, que reduiran els riscos d’inundació que presenta la zona, d’acord amb els estudis d’inundacions realitzades per les administracions Autonòmica i Estatal”.

Projecte participatiu

Durant la presentació d’aquest projecte, Huguet ha desvelat que la ruta unirà Artesa i el Tossalet, discorrent per Nova Onda, Capamantos, i les seves connexions El Carme i Abanicos, i que “comptaria amb 8 inicials itineraris amb una longitud de camins de 7,4 km”. En aquest sentit, ha avançat que la superfície que es contempla comprendre és de més de 250.000 metres quadrats, però que en aquests moments “no hi ha res tancat”. Tal com ha explicat Huguet, “ens trobem davant d’una primera fase en la qual s’ha delimitat un avantprojecte quant a condicionaments tècnics es referix”, per la qual cosa ha anunciat que en els pròxims mesos s’obrirà “un nou procés de participació perquè els ciutadans donen la seva opinió, suggerisquen propostes i usos, i, entre tots, aconseguim que aquest projecte de futur avanç en comú”. 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.