Onda inverteix més de 100.000 euros en el manteniment dels centres educatius

  • La inversió del consistori s’ha centrat a condicionar els centres mitjançant labors de pintura, jardineria, electricitat o serralleria

Onda ha invertit durant els mesos d’estiu 100.000 euros per al manteniment i millores de les instal·lacions educatives de la localitat. “Unes actuacions que es realitzen durant tot l’any, però que s’intensifiquen en els períodes vacacionals de Nadal, Pasqua i estiu, aprofitant les parades escolars”, ha explicat el tinent d’alcalde de Territori, Ángel Badenas.

La inversió del consistori ha consistit en la realització d’operacions de pintura, neteja a fons, treballs de jardineria i de fusteria o repàs de serralleria metàl·lica. D’aquesta manera, l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet, ha donat resposta de forma eficient a les necessitats reals que presentaven cada centre. En aquesta línia, Badenas ha ressaltat que “aquests treballs són fruit de la bona coordinació dels centres educatius amb la Regidoria d’Educació, que gestiona Encarna Ribes, la qual cosa ha possibilitat un bon resultat en temps rècord”. “No cal oblidar -ha insistit Badenas- que aquestes labors s’han realitzat una vegada ha finalitzat l’Escola d’Estiu, és a dir, a partir del passat 28 d’agost”.

A aquesta inversió municipal cal sumar l’actuació de la Conselleria tant en el Miralcamp com en la Secció IES Serra d’Espadà. Els informes i les reunions de l’alcalde i els tècnics municipals del consistori s’han traduït en l’arreglament de les deficiències d’aquests centres. “Des de la Regidoria d’Educació s’ha fet tot el possible per a solucionar els problemes de manteniment que presentaven les instal·lacions per una mala construcció, perquè tant l’alumnat com el professorat estudien en les millors condicions”, ha dit Badenas. Respecte al Miralcamp, ha informat que els patis d’arena del centre ja estan formigonats i evitaran que els passadissos i escales s’òmpliguen de terra cada vegada que ploga o faça vent. “Amb aquesta millora, s’evitarà que els més menuts esvaren i puguen caure, alhora que es facilita el manteniment del col·legi”, ha afirmat Badenas. Així mateix, el tinent d’alcalde ha explicat que l’equip de govern també ha plantat arbres en la zona infantil i ha repassat la fixació de tots els vidres del centre, “que amb només 5 anys d’ús presentaven un estat lamentable”.

D’aquesta manera, els joves onders gaudiran el proper curs d’unes infraestructures en condicions, com també és el cas de l’alumnat de la Secció de l’IES. L’equip de govern va aconseguir al juliol que la Conselleria actuara també en l’institut davant de la inexistència de desaigües en les cobertes de la zona d’aules i, com a mesura pal·liativa, es van col·locar unes gàrgoles per a evitar l’acumulació d’aigua en els dies de pluja.

El tinent d’alcalde ha ressaltat que totes aquestes actuacions són un clar indicatiu de la importància de l’àrea educativa per a l’equip de govern, “ja que aquest Ajuntament no sols aten les necessitats que es troben dins de les seves competències, si no que va més enllà”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.