Onda concentrarà experts i aficionats taurins en una ‘Jornada Tècnica al voltant de la Seguretat en els Bous al Carrer’

  • Dissabte que ve 1 d’octubre el municipi realitzarà una jornada en la qual es debatrà, exposarà i reflexionarà sobre les principals qüestions relacionades amb els festejos taurins

El municipi acollirà dissabte que ve 1 d’octubre la ‘Jornada Tècnica al voltant de la Seguretat en els Bous al Carrer’. A partir de les 10 del matí, la Sala la Cassola de la Casa del Cultura d’Onda albergarà una jornada de reflexió i anàlisi dels festejos taurins tradicionals, ‘Bous al Carrer’, que ha organitzat la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Onda, que gestiona Asensio Blaya.

A més de l’assistència d’un gran nombre de persones aficionades de tot el territori de la Comunitat Valenciana, l’acte comptarà amb la presència de l’alcalde, Ximo Huguet; del director general de l’Agència de Seguretat i Resposta als Emergències, José María Ángel; i del cap del Servei d’Espectacles de la Conselleria, Fernando Castellano, entre altres.

encierro-fira-donda-2015

Tal com ha explicat l’alcalde, l’objectiu que es pretén és “explicar, debatre, exposar i contestar els dubtes i suggeriments que la normativa reguladora dels festejos de bous planteja, així com presentar noves propostes”. També es farà especial insistència en les mesures sanitàries que s’han de tenir en compte en els festejos taurins, així com la normativa i qüestions relatives al trasllat dels animals. Huguet ha assenyalat que, a més, “es crearà un fòrum de debat entorn dels festejos on els professionals donaran resposta a les preguntes realitzades pel públic assistent a la cita”.

Finalment, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha afegit que “els bous al carrer són una realitat a la Comunitat Valenciana i formen part de la festa de la nostra ciutat”. Per això, la regidoria de Festes ha considerat oportú “abordar aquesta temàtica de forma conjunta i coordinada amb totes les persones que estan involucrades en els festejos, com a alcaldes, penyes, policies o metges”. En aquest sentit, espera que la jornada “servisca per a respondre les principals qüestions que tant els aficionats com les persones implicades es qüestionen”.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.