Onda activa un Programa de Voluntariat com a instrument per a aconseguir una ciutat més justa i solidària

  • L’equip de govern de l’Ajuntament posa en marxa ‘Voluntariat per Onda’ per a animar als veïns del municipi a desenvolupar una activitat altruista en favor de la comunitat

L’Ajuntament d’Onda ha anunciat aquesta vesprada l’elaboració del Programa Municipal ‘Voluntariat per Onda’ amb l’objectiu de conscienciar a la societat ondera sobre la importància de col·laborar en accions de voluntariat com a instrument per a aconseguir una ciutat més justa i solidària.

Durant la presentació en la Sala d’Actes de la Casa de la Cultura i davant del nombrós públic assistent, l’alcalde d’Onda ha assenyalat que “com a administració pública som conscients que el Tercer Sector és una peça clau en la nostra societat. El nostre paper com a Ajuntament ha de ser el de canalitzar l’activitat solidària i animar als veïns del municipi a desenvolupar una activitat altruista en favor de la nostra comunitat, sempre des d’una postura de responsabilitat social”.

Aquest Programa Municipal, en el qual s’ha treballat intensament des de l’àrea de Política Social i la Regidoria de Voluntariat, és un projecte nou que actua dins del marc legal i que engloba diversos camps socials, com poden ser l’educació, el medi ambient, el cultural, esportiu o de protecció civil. En aquest sentit, la tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, i el regidor de Voluntariat, Francisco Chalmeta, han coincidit a destacar durant la presentació que l’objectiu d’aquest programa és promoure l’acció social i solidària dels onders i ampliar la xarxa existent en el municipi, sent el projecte una ferramenta capaç de canalitzar i estimular aqueixa consciència solidària entre els conciutadans. Així mateix, amb aquesta iniciativa l’equip de govern pretén incrementar la informació sobre el voluntariat i els sectors d’actuació en l’acció solidària; així com acostar a tots els ciutadans i ciutadanes les vies de participació voluntària, de manera que cada persona puga actuar en l’àmbit de la seva preferència.

L’acte d’aquesta vesprada ha servit per a “anunciar la creació d’una bossa del voluntariat i la posada en marxa del servei de mediació a través d’un programa il·lusionant que enriqueix el projecte compartit que tenim com a poble i que ens impulsa a avançar cap a una societat més justa. Un projecte solidari fet per les persones i per a les persones”, ha conclòs l’alcalde Ximo Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.