L’alcalde d’Onda presenta el pla de Rehabilitació i Regeneració Urbana del centre històric

  • Els onders podran optar a ajudes de fins a 11.000 euros per a la rehabilitació de la seu habitatge i fins a 30.000, en el cas de demolició i construcció d’un habitatge nou

L’Ajuntament d’Onda i la Conselleria treballaven conjuntament per a impulsar un Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRU) en el centre històric del municipi. Aquest matí, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha informat sobre l’estat en el qual es troba aquest pla “que mostra l’aposta ferma de l’equip de govern per la rehabilitació”.

Amb l’objectiu d’aconseguir una ciutat més oberta, accessible i atractiva als habitants i visitants, l’Ajuntament estudia un nou programa de subvencions. Durant les últimes setmanes, ambdues administracions han mantingut reunions tècniques i han fixat ja l’àmbit d’actuació de l’ARRU en diferents zones del centre que poden ser subvencionables. L’espai delimitat es  comprèn entre el Camí Castelló, els carrers Ceramista Peyró, San Isidro, Santa Isabel, Portal de València, El Moro, Virgen del Pilar, Borriana i les places San Cristobal i de la Sinagoga. Un estudi dels tècnics municipals reflectix que en aquesta zona existeixen 109 immobles, d’un total de 328, que són susceptibles de poder accedir a aquestes ajudes, les quals seran compatibles amb les que ofereix el consistori  a través del Pla Local d’Ajudes a la Rehabilitació. En aquest sentit, Huguet ha afirmat que  els onders podran optar a ajudes de fins a 11.000 euros per a la rehabilitació del seu habitatge i fins a 30.000 euros en el cas de demolició i construcció d’un habitatge nou. A més de les ajudes als onders, el Pla atendria les  obres de millora de la qualitat ambiental i de sostenibilitat en el medi urbà. Concretament, l’Ajuntament contempla  la renovació de la Plaça de la Sinagoga, en la qual ja s’està actuant, i el carrer Camí Castelló.

La renovació i regeneració del centre històric passa per una actuació que afavorisca l’habitabilitat, l’accessibilitat i la salubritat dels habitatges. Per això, Huguet ha assenyalat que “les actuacions han de dirigir-se fonamentalment a la consolidació d’estructures, tractaments de coberta, millores en les condicions  d’habitabilitat, eliminació de barreres arquitectòniques i d’elements impropis o la recuperació de l’arquitectura tradicional. Així mateix, es pretén que els onders realitzen obres per a la millora de l’eficiència energètica i es contemplen ajudes per a intervencions de demolició d’edificacions ruïnoses per al seu posterior nova construcció”.

 

Per últim, Huguet ha dit que “en les pròximes setmanes se sabrà si s’aprova aquest pla, que seria plurianual i vigent fins al 2018. Estaria finançat pel Ministeri, la Conselleria i Ajuntament, i comptaria amb un pressupost de quasi 3.500.000 euros”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.