L’Ajuntament modifica les bases d’ajudes per a garantir els drets dels menors en situació d’exclusió social

  • Onda assegura l’alimentació dels joves amb menys recursos i crea ajudes perquè puguen practicar esport i formar-se musical i artísticament

L’Ajuntament d’Onda continua amb el seu compromís marcat d’ampliar els drets dels menors en situació de risc d’exclusió social. La Junta de Govern Local ha aprovat la modificació de les Bases Específiques de les Ajudes d’Emergència Municipals per a fer front a les desigualtats socials que afecten la infància.

La tinent d’alcalde de Política Social del consistori, Mari Carmen Aguilella, ha recordat que els grups polítics Compromís, Onda Sí Se Puede i Esquerra Unida van proposar que l’Ajuntament ajudara a les famílies a pagar les quotes esportives. No obstant això, l’equip de govern dóna un pas més, ampliant les ajudes destinades al menjador i creant unes noves per a la pràctica esportiva i per a la formació musical i artística complementària i reglada per a menors.

Aguilella ha enumerat les distintes ajudes municipals que van dirigides a assegurar l’alimentació dels menors amb menys recursos i ha destacat l’ampliació de les bases de manera que “l’Ajuntament garantirà que tots els xiquets de 0 a 18 anys, en situació de pobresa i que complisquen els requisits, disposen d’ajudes econòmiques sempre que no reben ja d’altres administracions per aquesta matèria ”.

També l’Ajuntament lluita contra les conseqüències de la crisi que estan patint molts onders i assumirà el cost de les despeses federatives i les quotes esportives dels menors en risc d’exclusió social que desitgen practicar esport en els clubs d’Onda. Des de la Regidoria de Política Social són conscients que l’esport juga un paper essencial en la formació dels més joves i que són un component considerable a l’hora de promoure la inclusió i la cohesió social. Per això, Aguilella ha destacat que “per a aconseguir la igualtat d’oportunitats, s’han creat unes bases noves perquè també puguen practicar esport els menors més desfavorits”. Així mateix, ha informat que el consistori posa en marxa les ajudes per als xiquets i xiquetes del municipi que cursen estudis musicals i de ballet en algun centre musical local la formació del qual estiga acreditada i reglada.

Finalment, Mari Aguilella ha volgut ressaltar que per a l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet “és prioritari procurar que estiguen cobertes les necessitats bàsiques dels xiquets i jóvens d’Onda”. Amb aquest objectiu, la tinent d’alcalde ha assegurat que des de la Regidoria que dirigeix “continuarem treballant perquè tots els onders tinguen una infància digna i farem el que es puga per a procurar la igualtat d’oportunitats i evitar que disminuïsquen les seves possibilitats de futur”.

280916-mc-agulella-ayuntamiento-onda

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.