L’Ajuntament d’Onda crea un parc infantil per a dotar de vida el Racholar de Matilda

  • La Regidoria d’Urbanisme presenta el projecte que dotarà d’un punt neuràlgic d’esbarjo al barri i reordenarà l’aparcament de vehicles per a mantenir el mateix nombre de places

La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, Marta Piquer, ha explicat als veïns del municipi en què consistirà l’obra de reurbanització del carrer Racholar de Matilda, una actuació que ha sigut molt demandada pels veïns i veïnes de la zona i que han fet arribar a l’equip de govern en diverses ocasions.

De nou, l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet torna a apostar pels professionals locals, “com a mesura per a reactivar l’economia de la ciutat i donar ocupació als veïns del municipi”. Tal com ha informat Piquer, Juan Canós ha redactat el projecte i l’empresa local AJC Construcciones escometrà les obres per a “condicionar i adequar un carrer en desús i degradat des de fa anys, per a convertir-lo en una zona de jocs infantil”.

Així mateix, ha explicat que “el barri presenta un alt índex de xiquets i xiquetes, sobretot durant l’època estival” i, fins al moment, “la zona no tenia una instal·lació perquè jugaren i passaren el temps lliure, ja que l’espai estava ocupat únicament per places d’aparcament”. A fi de crear un punt neurològic d’esbarjo al barri i dona vida a aquest entorn, l’equip de govern dotarà la pedania d’un parc infantil i donarà solució a una de les preocupacions dels veïns i hostalers de la zona reordenant l’aparcament de vehicles perquè mantinga el mateix nombre de places.

El projecte contempla l’eliminació dels paviments existents per a dotar-lo d’un més adequat, així com de mobiliari urbà, jocs infantils, il·luminació i arbrat. De la mateixa manera, Piquer ha assenyalat que la zona de jocs es tancarà per a dotar de protecció i seguretat als usuaris i que en la part alta de la parcel·la es realitzarà una vorera amb un ample d’acord amb la normativa vigent.

Amb un import de 60.000 euros, aquesta actuació està inclosa en el pla d’obres que l’equip de govern ha elaborat per a millorar els barris. L’obra estarà cofinançada amb la Diputació, que aportarà 10.000 euros a través dels Plans d’Obres i Serveis (POYS). En aquest sentit, Piquer ha recordat la rectificació d’aquesta administració que dirigeix Moliner, “que després de la pressió que vam fer molts Ajuntaments ha possibilitat que poblacions com Onda, de més de 20.000 habitants, pogueren optar a part d’aquestes ajudes en llocs disseminats”. Per a la regidora d’urbanisme “és necessari actuar en zones com aquesta, ja que estava totalment oblidada per l’anterior equip de govern i presenta deficiències”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.