El Museu del Taulell oferix el taller infantil ‘Mosaic Nolla, una tradició molt valenciana’

Coincidint amb l’exposició “El Legado Nolla – 1865-2015 – 150 años de la fábrica de mosaicos”, dissabte que ve 17 de setembre, a partir de les 12.00 hores, es realitzarà en el Museu del Taulell “Manolo Safont” d’Onda un taller infantil enfocat a conèixer millor un mosaic molt especial, l’origen del qual es troba a Meliana (València): el mosaic Nolla.

foto-inauguracion-expo-museu-taulell-onda-el-legado-nolla1

La tinent d’alcalde de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Onda, Encarna Ribes, ha explicat que “per mitjà del joc, els xiquets que s’apunten a l’activitat podran descobrir els dissenys de l’empresa Nolla. Utilitzant peces de colors, recompondran els motius geomètrics dels catàlegs i inventaran les seves pròpies obres, sensibilitzant-se així sobre aquest patrimoni de gran valor”.

Tal com ha explicat Ribes, “amb aquest taller que proposa la instal·lació museística, recordem que la nostra regió té una rica i destacada tradició ceràmica. I des de temps llunyans, l’art del mosaic ha sigut una pràctica habitual en la decoració de les nostres cases. Tradició quasi oblidada, però amb nombrosos exemples, des de les cases romanes fins a l’època modernista”.

Durant una hora i mitja d’activitat, els més menuts arribaran a apreciar aqueixa herència rebuda a través d’aquest taller teòric-pràctic gratuït. Les places són limitades a 25 xiquets, per la qual cosa es recomana reservar amb antelació, de la forma habitual, a través del telèfon del museu (964770873) o del correu electrònic (info@museoazulejo.org).

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.