600 persones es divertixen en la V edició de la marxa familiar ‘Caminant per Onda’

  • L’activitat senderista de 9,4 quilòmetres reuneix a centenars de persones de diferents localitats i aconseguix dinamitzar l’economia local de la ciutat

Aquest diumenge, l’esport i l’ambient festiu han tornat a prendre els carrers i els paratges més bells d’Onda. El municipi ha celebrat la cinquena edició de  la marxa ‘Caminant per Onda’, una trobada senderista de 9,4 quilòmetres pels paratges més bells de la naturalesa que rodeja el municipi.

Les altes temperatures no han impedit que més de 600 persones de totes les edats es lligaren les sabatilles per a prendre part en aquesta cita esportiva que ha organitzat el Club Desplome  junt amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Onda que gestiona Francisco Chalmeta.

La cita ha reunit entorn de l’esport a veïns d’Onda i de  distintes localitats de la província com Borriana, Vila-real o Castelló. Aquesta multitudinària edició, a l’abast de xicotets i majors al tindre una dificultat mitja-baixa, ha començat puntal en El Pla, a les 9 hores, i ha finalitzat en la zona esportiva del Recinte Multiusos, sobre les 12.30 hores. Al terme de la marxa, una marea verda ha reposat forces gràcies a un complet avituallament i ha pogut gaudir de diverses  activitats lúdiques amb inflables, rocòdroms i una exhibició de falconeria a càrrec de les empreses  d’Onda  Animatrix, Club de Cetrería Juan de Sahagún i Sargantana Aventura. Així mateix, els senderistes han participat en el sorteig de lots que contenen productes ecològics i artesanals, amb el prestigi de qualitat de Km. 0. Amb aquesta iniciativa, Chalmeta ha recordat que l’equip de govern ha donat a conèixer tant la marca que s’impulsa des del Consorci del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Ceràmica, com la botiga local ‘Rebost’, que compta amb productes cultivats en la comarca.

A través d’aquesta activeu senderista, la regidoria d’Esports ha aconseguit dinamitzar la ciutat, “ja que els participants de la prova no sols han gaudit del  patrimoni natural que té Onda, si no també han pogut assaborir la rica  gastronomia local”.  L’Ajuntament d’Onda es troba sumit en un ferm objectiu de revitalitzar la visa social i cultural de la localitat i per a això aposta per iniciatives de diversa índole al llarg de tot l’any. En aqueste sentit, Chalmeta ha recordat que “esta prova obté molt bons resultats en tots els sentits, ja que s’intenta involucrar a les empreses locals perquè es beneficien econòmicament”. Concretament, s’ha referit a l’associació local d’hostaleria i turisme d’Onda (Hosturionda) que, a més d’encarregar-se dels dos avituallaments, han oferit als participants menús amb diferents ofertes i possibilitats a un preu que oscil·la entre els 10 i 20 euros. “A través d’aquesta prova hem aconseguit també incentivar la vida en Onda, dinamitzar-la este dia i reactivar el sector hostaler”, ha confirmat Chalmeta.

Finalment, el regidor d’Esports ha volgut mostrar el seu agraïment a l’agrupació ‘l’Art de la Llum’ per “participar i capturar amb les seves càmeres fotogràfiques els grans moments viscuts en aquest dia”, i als agents de la Policia Local i als membres de Protecció Civil “per vetlar per la seguretat i el bon funcionament de la prova”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.