Tradició i devoció en la romeria al Salvador

  • Onda enalteix al Santíssim Salvador amb una romeria multitudinària
  • L’Orquestra Druida i DJ Josvi tanquen la jornada després del cant de l’himne i l’homilia

La tradicional cita va convertir l’ermita en un formiguer de gent. Com cada 5 d’agost, milers de veïns del municipi han acudit en massa a la romeria. Durant els últims dies, l’Ajuntament va treballar sense parar per a deixar-ho tot preparat per a aquestes jornades tan arrelades en la localitat.

Els onders han renovat un any més la seva fe en el patró de la localitat i, a partir de les 19.00 hores, ha donat començament un dels actes més participatius d’Onda protegit amb un important dispositiu de seguretat i recolzat amb la dedicació i treball incondicional dels molts voluntaris i membres del Consell de Festes. A la representació municipal, encapçalada per l’alcalde Ximo Huguet, les reines de la Fira d’Onda i les seves corts d’honor, s’han sumat veïns de totes les edats, a peu, cavall o en carro. La romeria, que ha arrancat des de la zona esportiva, ha comptat amb la presència també del Grup de Dolçainers i Tabaleters d’Onda, que ha amenitzat el trajecte. Mentrestant, en la mateixa ermita, esperaven les rondalles Bolavar, Els Moriscos i Els Ravalers.

El tradicional trajecte ha culminat en l’esplanada enfront de l’ermita amb el cant de l’himne del Salvador i una missa que ha donat pas a una exhibició de balls tradicionals a càrrec del Grup Folklòric.

A més de rendir devoció al Santíssim Salvador amb la tradicional romeria, estan programades diferents misses.  Després de la primera d’avui, s’ha repetit l’ofici a les 22.00 hores, 23.00 hores, 00.00 hores i 01.30 hores, mentre que el dissabte 6 d’agost començarà la primera missa a les 08.00 hores, sent a les 12.00 hores la missa major al Salvador.

Per a tots aquests actes, l’Ajuntament d’Onda ofereix als onders un servei d’autobús gratuït. Avui divendres eixiran autobusos des de l’avinguda Montendre fins a l’ermita del Salvador des de les 19.00 hores fins a les 02.30 hores, mentre que el dissabte 6 d’agost l’eixida serà a les 11.30 hores i la volta a les 13.00 hores. Així mateix, el dissabte a la vesprada el servei d’autobús es mantindrà des de les 17.30 hores fins a les 20.00 hores.

Cap de setmana també musical

La festa del Salvador es completa amb una diversa oferta musical. Durant aquesta matinada, partir de les 00.30 hores, el Recinte Multiusos acull l’actuació de l’orquestra Druida i, a continuació, Dj Josvi. Demà dissabte, arriba a Onda el concert de l’estiu amb la presència de Raphael. Els seguidors del reconegut artista espanyol podran veure-ho actuar en el Recinte Multiusos a partir de les 23.00 hores. Raphael presenta aquest gran concert d’estiu arropat  sobre l’escenari per la Societat Artístic-Musical Vila d’Onda (SAMVO).

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.