Onda insereix al 70% dels aturats que rep una formació ajustada als perfils demandats

  • L’equip de govern millora les possibilitats d’accés al mercat laboral a través de distintes accions formatives i en coordinació amb altres administracions

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda aposta per la formació de les persones aturades  com a estratègia per a facilitar l’accés al mercat laboral.  El tinent d’alcalde de l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha valorat molt positivament l’oferta municipal del primer semestre i ha anunciat els cursos que s’impartiran a partir de setembre.

Curso trabajos en altura y espacios confinados Ayuntamiento OndaBadenas ha recordat que l’Ajuntament d’Onda està duent a terme una estratègia per a intentar encaixar la demanda dels aturats del municipi, que acudixen a l’Ajuntament a la recerca d’un nou lloc de treball, amb assessorament i iniciatives formatives que milloren la seva competitivitat en el mercat de treball. “A través del programa ‘Onda Inserta’ s’oferixen accions formatives que inclouen continguts teòric-pràctics en especialitats concretes, amb habilitats socioprofessionals encaminades a millorar les competències personals de l’alumnat i un període de pràctiques”, ha destacat Badenas.

El servei municipal ‘Onda Inserta’ està format  per un equip de tècnics d’ocupació, que treballa per a ajustar els perfils dels aturats onders a les necessitats dels ocupadors, i per uns prospectors que visiten diàriament empreses per a captar noves ofertes de treball.  Per al tinent d’alcalde “conèixer les necessitats dels ocupadors ens permet dissenyar una formació que capacite als nostres veïns per a aconseguir aquests llocs de treball demandats”.

Aquesta estratègia ha suposat que aproximadament un 70% de les persones formades en aquests cursos s’haja inserit en el mercat laboral. Una dada que, segons Badenas, ha augmentat gràcies a l’aposta de l’equip de govern per proporcionar, amb la formació, un certificat de professionalitat. “Lluny queda aquell temps en el qual en una entrevista de treball l’aturat s’oferia per a fer qualsevol cosa. És necessari aportar actitud però també aptitud, i això es demostra amb el certificat”, ha matisat Badenas.

Badenas ha assegurat que “l’equip de govern treballa incansablement junt amb  els tècnics d’ocupació de l’Ajuntament per a oferir oportunitats als aturats onders i ho fa, en la majoria de les ocasions, amb fons propis, encara que no té les competències”. Amb una inversió de més de 13.000 euros, els aturats d’Onda s’han format enguany en les especialitats “Auxiliar de botiga del sector alimentació”, “Servici bàsic de restauració”, “Certificat d’Aptitud Professional (CAP)”, “Treballs en espais confinats, realització de treballs en altura i Prevenció de riscos en el sector del metall”.

Badenas ha explicat que “l’equip de govern treballa també en coordinació amb altres administracions per a augmentar als veïns del municipi les possibilitats de trobar treball”. En esta línia ha recordat que, a través del Centre de Turisme de Castelló de la Generalitat Valenciana (CdT), el consistori ha impartit formació de “Cambrer” i en “Higiene alimentària, amb manipulació d’aliments en el sector de menjars preparats”. Amb la Diputació de Castelló, s’han promogut accions formatives encaminades a millorar les habilitats per a la cerca  d’ocupació, la competència en els processos de selecció, l’ús de les noves tecnologies per a promoure l’autocandidatura i les habilitats per a l’ocupació amb tallers sobre “Com dissenyar els teus objectius i complir els teus propòsits”, “Com parlar en públic amb eficàcia”, o amb jornades sobre “Coaching motivacional i desenvolupament personal”.

Així mateix, durant les últimes setmanes s’han impartit cursos a través de la Cambra de Comerç per als jóvens aturats inscrits en el Pla de Garantia Juvenil en el marc del conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Onda per a desenvolupar este programa. A través d’aquest  programa, desempleats onders han millorat, entre altres habilitats,  el seu nivell d’anglès o informàtica.

Badenas ha avançat que per a l’últim quadrimestre de l’any, l’Ajuntament oferirà cursos de ‘Maneig de carretons elevadors’, ‘Formació bàsica en higiene alimentària, manipulació d’aliments i gestió d’al·lèrgens’, ‘Cambrer’, ‘Tècniques de venda i atenció al client’ o de ‘Manipulador d’aliments en l’especialitat d’Hortofructícola’.

El tinent d’alcalde ha afirmat que “la formació és una de les prioritats de l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet, per a aconseguir que els nostres aturats, principalment els jóvens, puguen accedir a un lloc de treball, per aquest motiu realitzem un esforç econòmic i intentem millorar l’oferta formativa curs rere curs, sempre adequant-la al que en aquests moments demanda el mercat laboral”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.