Onda engalana els seus carrers i es prepara per al seu cap de setmana medieval

  • El municipi rebrà a partir de demà a milers de visitants durant la celebració d’aquesta fira que està considerada com una de les més importants de la província

Màximes expectatives a Onda a les portes d’arrancar demà divendres una nova edició de la Fira Medieval. Considerada com un dels atractius turístics més importants de la província, amb aquesta cita la ciutat torna a l’Edat Mitjana i espera rebre a milers de visitants.

La grandiosa fortalesa, el castell musulmà del segle X, i el centre històric declarat conjunt històric-artístic i Bé d’Interès Cultural (BIC), s’estan engalanant per a celebrar l’esdeveniment, que tindrà lloc del 19 al 21 d’agost. Banderes, pendons, torxes, bales de palla i vestits medievals transportaran al visitant a plena Edat Mitjana i les representacions en les zones més emblemàtiques d’Onda, concerts de música antiga, torneig de cavalls, espectacles de màgia i foc, o tallers infantils, componen l’agenda d’un programa variat que uneix desenes d’activitats per a públic de totes les edats.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha assegurat que “està tot disposat per a rebre demà, a les 18.00 hores en la plaça de l’Almodí, als bufons reals que arribaran al nostre municipi de terres llunyanes amb l’encàrrec d’obrir el mercat i atorgar a la Vila tres dies de festa i algaravia”. A continuació, la música celta recorrerà els carrers del centre històric amb una cercavila i, a les 19.30 hores, els bufons de la cort comptaran contes i llegendes en l’alcassaba del castell. A les 20.00 hores tindrà lloc el pregó dels templers i la comparsa mora, en la plaça de l’Almodí. D’entre totes les activitats del primer dia d’aquesta fira, Badenas ha destacat la que tindrà lloc a les 23.00 hores en el castell. “Al final de la nit, els assistents podran presenciar un impactant espectacle. Un torneig medieval on els cavallers mostraran les seves habilitats a cavall, sota la llum de les torxes i la lluna”.

Així mateix, el tinent d’alcalde ha destacat que “l’aventurer que s’endinse en la Fira Medieval d’Onda podrà degustar la rica i variada gastronomia que ofereixen els locals de restauració del municipi, la identitat dels quals és l’exquisida qualitat i atenció al client”. També ha recordat que Onda disposa d’una Tourist Info, situada en el carrer Ceramista Peyró, en ple centre històric. “A aquest punt d’informació, se suma el que s’ubica en el castell que, junt amb la col·laboració dels veïns d’Onda, segur aconseguiran que el visitant estiga informat i visca una experiència inoblidable durant la seva estada en la ciutat”.

Finalment, el municipi espera rebre molta afluència de públic en aquesta festa medieval que cada any intenta superar-se i atraure més visites. “Per aquest motiu, des del consistori s’ha posat en marxa un protocol de seguretat, que a més servirà per a reforçar les mesures sobretot en els llocs on es duen a terme espectacles de gran format, que mouen un públic massiu”, ha conclòs Badenas.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.