L’alumnat estrenarà el nou Centre de Formació de Persones Adultes al setembre

  • A partir del dia 1 la instal·lació obrirà les seves portes perquè els alumnes d’Onda formalitzen la matrícula en el nou edifici situat en el centre històric

Els alumnes del Centre de Formació de Persones Adultes estrenaran aquest curs noves aules en un modern immoble situat entre la plaça Sant Cristòfol i Sinagoga. Així ho ha anunciat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, qui ha assegurat que el pròxim dia 1 tot estarà disposat perquè els alumnes formalitzen allí mateix la matrícula.

El projecte ha implicat una inversió de més de 1,8 milions d’euros entre la Conselleria de Cultura i l’Ajuntament d’Onda i la reforma ha suposat, a més, la recuperació i conservació de totes les restes arqueològiques trobats en les excavacions.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha expressat la seva satisfacció pel fi d’aquest projecte que “ha patit anys de retards per l’interès del Partit Popular de construir el Centre de Formació sobre les restes arqueològiques d’un Palau Andalusí”. En aquest sentit, Huguet ha explicat que la zona compta amb “una protecció especial pel fet que està situada en ple centre històric, per la qual cosa equip de govern va suggerir des d’un inici un altre emplaçament per a poder preservar una troballa històrica tan important”. Els estudis arqueològics van provocar la modificació del projecte fins en tres ocasions des de l’any 2011 i uns sobrecostos innecessaris de més de 600 mil euros.

Des de l’entrada en el govern de l’equip liderat per Ximo Huguet, s’ha treballat amb el departament d’infraestructures de la Generalitat Valenciana per a agilitzar la finalització del projecte. Durant aquest matí, l’alcalde ha volgut conèixer de primera mà els detalls del trasllat de l’antic centre, ubicat en el carrer Sant Vicent, “del que s’està estudiant quin serà l’ús que se li donarà a partir d’ara”.

Finalment, Huguet ha conclòs dient que “per fi el projecte s’ha fet realitat i l’antic Conservatori de la plaça Sant Cristòfol s’ha convertit en un ampli i modern Centre de Formació per a persones adultes, que dinamitzarà el centre històric de la ciutat”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.