L’alcalde d’Onda demana una gestió forestal eficaç que evite incendis

  • Ximo Huguet anuncia que l’incendi que ha afectat Onda està controlat i que traslladarà a la Conselleria de Medi Ambient i a la Generalitat la seva aposta per la prevenció dels riscos ambientals per a preservar la riquesa forestal

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha realitzat aquest matí una roda de premsa per a informar sobre l’última hora de l’incendi que es va originar la vesprada del passat 25 de juliol a Artana i que ha afectat el paratge natural de la Serra d’Espadà.

Huguet ha anunciat que, “per fi, podem dir que l’incendi està controlat, després d’una setmana angoixosa i complicada”. Segons ha comunicat, durant el dia d’avui han treballat sobre el perímetre 4 unitats de bombers forestals, 4 autobombes i un capatàs coordinador. Localment, l’alcalde ha explicat que el Barranc de la Gerra i el Barranc del Masset han sigut les dues zones més afectades a Onda i que durant el cap de setmana han estat “constantment vigilades, ja que s’havia establit el nivell 3 de Preemergència davant del risc extrem d’incendi forestal. Afortunadament”, ha afegit l’alcalde, “l’incendi està controlat i ara hem d’iniciar un període de reflexió”. En aquesta línia, Huguet ha assenyalat que “no és moment de buscar responsables. Hem de trobar solucions i només les trobarem si des de totes les administracions públiques i distints col·lectius impulsem una gestió forestal del nostre entorn com a mesura prevenció i de conscienciació contra els incendis forestals”. 010816 RP Alcalde de Onda Ximo Huguet valoración incendio forestal

Així mateix, l’alcalde ha mostrat la seva aposta per una gestió eficaç de la muntanya per a prevenir els incendis forestals en tota la Comunitat Valenciana. “Cal valorar més la tasca de prevenció dels riscos ambientals per a preservar la riquesa forestal, de la mateixa manera que s’ha de gestionar bé les muntanyes amb actuacions de qualsevol tipus, com per exemple a través de la Biomassa, un projecte que ja s’està impulsant des del Pacte per l’Ocupació”. També s’ha referit a “la necessitat de crear ens de custòdia del territori” o al “manteniment continu de brigades forestals”.

Huguet pretén traslladar aquestes i altres qüestions, que són compartides per diversos alcaldes de la zona afectada, a la Conselleria de Medi Ambient i a la Generalitat, “els qui tenen les competències en aquesta matèria”. De la mateixa manera, Huguet ha afirmat que, en breu, es reunirà amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, “el qual ja s’ha compromès a posar en marxa les ajudes destinades a les localitats afectades per l’incendi, que estan previstes en els fons de contingència”.

Finalment, Huguet no ha volgut deixar passar l’oportunitat d’agrair públicament de nou “l’entrega, esforç i dedicació que han realitzat durant aquests dies tots aquets herois que han lluitat per controlar aquest incendi que amenaçava el cor de la Serra d’Espadà”. Especialment, ha lloat el gran treball exercit per la Policia Local i la Secció Rural d’Onda, així com la labor dels membres de Protecció Civil, tècnics de sanitat, així com a Brigades forestals, bombers i agents de les forces i cossos de seguretat.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.