L’Ajuntament sol·licita ajudes per a formació i foment d’ocupació per valor de 720.000 euros

  • L’equip de govern presenta diferents projectes a la Generalitat amb l’objectiu de beneficiar a quasi 70 aturats

L’Ajuntament d’Onda està realitzant grans esforços durant les últimes setmanes en una de les prioritats de l’equip de govern socialista, que és la formació i la generació de llocs de treball. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, qui ha assegurat que des de l’àrea de Dinamització Econòmica es pretén aprofitar totes les subvencions que ofereix la Generalitat Valenciana, que és qui té les competències en aquesta matèria. En aquest sentit, ha apuntat que “es requereix la implicació de totes les administracions per a aconseguir crear ocupació i, malgrat que l’Administració Local no té competència directa, l’Ajuntament d’Onda destinarà els diners que faça falta per a millorar les possibilitats d’ocupació en la localitat i l’ocupabilitat i la formació dels col·lectius amb més dificultats per a accedir al mercat laboral”.

Taller Empleo Onda

Amb aquest objectiu, Huguet ha informat que, durant les últimes setmanes, l’àrea que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas ha sol·licitat subvencions i ha presentat projectes a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per valor d’aproximadament 270.000 euros. Concretament s’ha referit a subvencions per a la contractació de 4 jóvens aturats en col·laboració amb corporacions locals de la Comunitat Valenciana; subvencions per a contractar a altres 2 persones desocupades en col·laboració també amb corporacions locals de la Comunitat Valenciana; programes de formació professional per a l’ocupació, que beneficiaran a 20 alumnes, a través dels cursos d’Operacions Bàsiques de restaurant i Bar’, i el de ‘Neteja en espais oberts i instal·lacions industrials’.

Així mateix, l’alcalde ha exposat que en els propers dies se sol·licitarà un taller d’ocupació per a beneficiar a 20 persones, 10 en la modalitat d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’ i altres 10 en la modalitat d’Agricultura Ecològica’. Aquest taller suposarà una “important” inversió d’aproximadament 400.000 euros. A més, ha afirmat que Onda optarà a una subvenció de 20.000 euros per a contractar a un orientador laboral “que podrà oferir a les persones en situació de desocupació ferramentes útils per a la cerca de feina”.

Finalment, Huguet ha confirmat que “s’està preparant el projecte per a contractar dos Agents de Desenvolupament Local, perquè col·laboren en la promoció i implantació de les polítiques actives d’ocupació i de reactivació econòmica”. D’aquesta manera, el consistori torna a apostar per aquesta figura que l’anterior equip de govern va eliminar i podria aconseguir uns 30.000 euros si es concedira la subvenció. 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.