L’Ajuntament presenta la V edició de ‘Caminant per Onda’, una marxa apta per a tots els públics

  • El pròxim 11 de setembre, la ciutat proposa una activitat senderista de 9,4 km per a gaudir en família

Diumenge que ve 11 de setembre se celebra la cinquena edició de la marxa ‘Caminant per Onda’, una trobada senderista de 9,4 quilòmetres pels paratges més bells de la naturalesa que rodeja el municipi. Així ho ha anunciat aquest matí el regidor d’Esports Francisco Chalmeta, acompanyat per José Luis Madueño, president del Club Desplome, organitzador de l’esdeveniment.

El recorregut d’aquesta prova, que està a l’abast tant de xicotets com de majors en tenir una dificultat mitja-baixa, començarà en El Pla i finalitzarà en la zona esportiva del Recinte Multiusos, sobre les 12.30 hores.

La ruta, que passarà per la plaça del Raval de Sant Josep, es dirigirà direcció al carrer Vall d’Uixó. Després de creuar la plaça Montí, els participants es dirigiran cap a l’Assud de Tales, passant per belles zones en les quals es podrà contemplar l’emblemàtic bosc de sureres. Després d’un breu descans, en el qual s’esmorzarà, es tornarà a creuar el riu Sonella, direcció a Artesa, fins a aconseguir la meta. En el Recinte Multiusos es repartirà beguda per a refrescar-se i es duran a terme activitats lúdiques amb inflables, rocòdroms i una exhibició de falconeria a càrrec de les empreses d’Onda Animatrix, Club de Cetrería Juan de Sahagún i Sargantana Aventura.

Des d’avui mateix, els interessats poden formalitzar la inscripció de forma online, a través de la web www.ajuntament.onda.es i www.desplomeonda.blogspot.com.es; o de forma presencial acudint a l’àrea municipal d’esports situada en la tercera planta de la Casa de la Cultura, o en la seu del Club Afonament, en el carrer Arañuel. Per a confirmar la inscripció s’ha de justificar el pagament en la Casa de la Cultura, abans del dia 8 de setembre. El preu és de 5 euros per als adults i 3 euros per als menors de 12 anys. Amb la inscripció, els assistents tindran dret a beguda, al corresponent segur i a una camiseta tècnica, que podrà arreplegar-se tant el dissabte dia 10, en el Pavelló Municipal de 17.00 a 20.00 hores, com el diumenge de 08.00 a 09.00 hores en El Pla, abans de l’eixida. Els participants podran recollir l’acreditació el dia mateix de la marxa, a partir de les 08.00 hores, o també el dissabte dia 10 en el Pavelló Municipal, de 17.00 a 20.00 hores. Així mateix, el regidor d’esports ha destacat com a novetat enguany el sorteig de dos lots de productes km0. “Els senderistes participaran també en el sorteig de lots que contenen productes ecològics i artesanals, amb el prestigi de qualitat de Km. 0. Amb aquesta iniciativa donem a conèixer tant la marca que s’impulsa des del Consorci del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Ceràmica, com la botiga local ‘Rebost’, que compta amb productes cultivats en la comarca”.

Així mateix, Chalmeta ha afirmat que, “amb aquesta activitat senderista, la regidoria d’Esports pretén dinamitzar la ciutat, ja que els participants de la prova no sols gaudiran del ric patrimoni natural que té Onda, si no també podran assaborir la rica gastronomia local”. En aquesta línia, el regidor ha assenyalat que “l’equip de govern no s’oblida de les empreses d’Onda i per a aquesta prova ha tornat a apostar per les del sector hostaler, turístic i d’animació”. Concretament, s’ha referit a l’associació local d’hostaleria i turisme d’Onda (Hosturionda) que, a més d’encarregar-se dels dos avituallaments que estaran repartits al llarg del traçat i zones per a descansar, oferirà als participants menús “per a reposar forces” amb diferents ofertes i possibilitats a un preu que oscil·la entre els 10 i 20 euros. Tal com ha informat el regidor d’Esports, els restaurants que col·laboren en aquesta iniciativa són 8: Bar Bahía, La Cazuelita, Com a Casa, Jaume I, Bolera, Campus, Maná Bar, i 4 Cantons.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.