L’Ajuntament d’Onda tanca el segon trimestre amb un superàvit de més de 700 mil euros

  • L’equip de govern transforma les dades negatives heretades de l’exercici anterior, compleix la regla de gasto i paga als proveïdors en un termini prou inferior a l’establit

La regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Onda, Silvia Cerdà, ha presentat les dades de la liquidació pressupostària del segon trimestre de 2016, un període en el qual l’equip de govern liderat per l’alcalde Ximo Huguet ha aconseguit “uns resultats molt positius”.

L’informe que l’àrea d’Intervenció de l’Ajuntament ha remès al Ministeri d’Hisenda en compliment de la Llei 2/2012 d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera confirma que l’Ajuntament ha tancat el segon trimestre d’aquest exercici amb un superàvit de 769.936,18 euros i que ha complit la regla de gasto en 1.581.494,13 euros.

110816 Silvia Cerdà, concejala Hacienda Ayuntamiento Onda

Cerdà ha mostrat la seva satisfacció per aquests resultats, així com pel compliment del pagament a proveïdors en un termini prou inferior a l’establit en la normativa vigent, que es tradueix en un període mitjà de 36 dies, sent el límit de 60. Segons la regidora, aquestes dades recolçades per l’informe de l’interventor demostren “la gestió responsable que està duent a terme l’equip de govern, més tenint en compte el Pla econòmic-financer que hem de complir com a conseqüència de l’incompliment de la regla del gasto en 2015”. En aquest sentit, Cerdà ha fet insistència en el fet que “des de la nostra entrada a l’Ajuntament ens hem vist obligats a afrontar la gestió irresponsable de l’anterior equip de govern del Partit Popular, que en el seu últim any de legislatura va fer un gasto desmesurat del pressupost davant unes eleccions imminents”. En aquesta línia, Cerdà ha recordat que la situació que l’equip de govern actual es va trobar en el segon trimestre de 2015 era deficitària. “Ens vam topar amb un dèficit de 2.377.754 euros i un incompliment de la regla del gasto de 1.733.767 euros, la qual cosa ens va obligar a prendre una sèrie de mesures complicades per a revertir la situació”, ha explicat Cerdà.

D’aquesta manera, l’actual equip de govern socialista demostra que “es pot fer una gestió responsable dels recursos de l’Ajuntament complint al mateix temps amb l’execució del Pressupost i atenent i cobrint les necessitats de tots els veïns i veïnes, sempre tenint en compte que no es pot gastar més del que s’ingressa”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.