L’Ajuntament d’Onda renova el conveni per a la recollida de roba usada amb Reciplana

  • L’any passat es van arreplegar 42.601 quilos en el municipi en els 6 contenidors que estan instal·lats per tota la localitat

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Onda ha aprovat el conveni amb la firma  Reciplana Recuperacions, entitat d’inserció de Fundació Tots Units, per a la recollida selectiva de residus tèxtils procedents dels domicilis del municipi. “D’aquesta manera, l’equip de govern renova l’acord de col·laboració amb l’entitat i continua impulsant el reciclatge entre la ciutadania, en aquest cas de roba usada”, ha assegurat la tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella.

Aquesta acció, inclosa en el projecte KOOPERA impulsat per diferents ‘Cáritas Diocesanas’, s’emmarca en la política social en la qual treballa l’actual equip de govern. En aquesta línia, Aguilella ha recordat que en el mes de febrer “es van canviar tots els contenidors de recollida que hi ha en Onda per uns més segurs, per tal d’evitar els robatoris de peces”. El municipi compta amb 6 punts de recollida situats en l’avinguda Montendre, plaça Espanya, carrer Metge Josep Llidó, carrer Vila-real, carrer Aragó i carrer San Bartolomé. Segons ha informat Mari Carmen Aguilella, només en 2015 es van arreplegar un total de 42.601 quilos de roba en el municipi. “Una dada que confirma l’elevat nivell de conscienciació dels veïns d’Onda amb les persones amb dificultats socials”, ha destacat Aguilella.170816 Contenedor ropa reciclada Ayuntamiento Onda

Tal com ha recordat la tinent d’alcalde, les donacions en aquest tipus de contenidors “creen a més ocupació social, per la qual cosa des del consistori creiem prioritari continuar apostant per aquest projecte, perquè el material tèxtil arribe a la seva destinació”. Així mateix, ha informat que la roba, calçat i complements que es donen són recollits, processats i reutilitzats en la planta de reutilització Koopera Mediterránea, que contracta persones en situació d’exclusió social i treballen buidant els contenidors, conduint  els camions que transporta el tèxtil o processant la roba. Les peces tractades que compleixen els estàndards es donen a les persones que ho necessiten o posades a la venda en les  botigues de ‘Koopera Store’ o ‘Tiendas con Corazón’ que, a més, són un recurs del que disposen les ‘Cáritas Parroquiales’ per a donar resposta a les persones a qui acompanyen. De la mateixa manera, una altra part del tèxtil es destina a projectes internacionals d’economia solidària o al reciclatge.

Finalment, Aguilella ha recordat als veïns d’Onda que “reciclar roba que no s’usa contribueix a la sostenibilitat del municipi i, a més, és una altra forma de col·laborar de forma solidària amb els més necessitats”. Per això, els ha animat a “seguir involucrant-se amb aquest projecte solidari que, a través d’una nova economia de relacions laborals i econòmiques diferents aconsegueix, a més, crear  ocupació d’inclusió”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.