L’Ajuntament d’Onda ha dotat a la Policia Local de dos desfibril·ladors

  • Els dos dispositius, situats en les dependències i en un vehicle patrulla de la Policia Local, ajudaran als agents a atendre en millors condicions qualsevol urgència sanitària que hagen de cobrir en un primer moment en el municipi

L’Ajuntament d’Onda ha dotat la Policia Local de dos aparells del ‘Proyecto Salvavidas’, per a poder realitzar una primera intervenció en casos d’infart. La iniciativa ha sigut impulsada per la regidoria que dirigeix Mari Carmen Aguilella, qui ha destacat que amb aquesta mesura “pretenem posar des del consistori nostre granet d’arena a l’hora d’atendre en millors condicions qualsevol urgència sanitària que la Policia Local tinga de cobrir en un primer moment en el municipi, augmentant amb això les possibilitats de salvar vides”.

La regidora de la Policia Local ha explicat que s’han adquirit dos dispositius portàtils, que per mitjà de descàrregues elèctriques poden reiniciar el batec d’un cor que ha patit una parada cardíaca. “El primer d’ells s’ubicarà de manera fixa en les dependències policials, mentre que el segon es destinarà a un vehicle patrulla, concretament en la furgoneta mòbil d’atenció ciutadana”, ha explicat Aguilella.

Així mateix, la regidora ha indicat que, “estem treballant perquè, progressivament, tant edificis municipals com establiments esportius d’Onda, compten amb aquesta nova dotació que permet una assistència primària immediata de garanties, a fi de convertir Onda en una ciutat cardiosaludable”.

Per la seva banda, l’Intendent Principal Cap d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha ressaltat la necessitat de dotar d’aquests equips a la Policia Local basant-se en les actuacions sanitàries en les quals participa. Izquierdo ha explicat que “els agents de seguretat intervenen en nombroses incidències sanitàries, de les quals prop del 20% són accidents cardiovasculars”. Per això, ha subratllat que “és importantíssima la labor que realitzen els agents de la Policia Local quan arriben  els primers a atendre una parada cardiorespiratòria, per la qual cosa dotant a les patrulles de desfibril·ladors contribuïm a incrementar les possibilitats de sobreviure de la víctima, a l’espera que arriben al lloc les assistències sanitàries”.

Finalment, Izquierdo ha indicat que, “malgrat que els desfibril·ladors adquirits són molt senzills d’utilitzar, els agents de la Policia Local estan rebent formació  perquè l’atenció siga professional en aquest tipus de situacions”, i ha afegit que “són un element fonamental en les patrulles, que donen un valor afegit a la professionalització de la Policia”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.