L’Ajuntament d’Onda diu adéu al paper a partir de l’1 de setembre

  • El consistori implanta una ferramenta per a tramitar els expedients de forma electrònica, que permetrà reduir la càrrega administrativa del consistori i augmentar la rapidesa a l’hora de prestar els serveis municipals

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat aquest matí que a partir de l’1 de setembre el consistori només tramitarà expedients electrònics. “El consistori dirà definitivament adéu al paper i reduirà la seva activitat al pla digital per a la tramitació de forma exclusiva de tots els expedients que s’incoen a partir d’aquest dia, la qual cosa suposarà un estalvi per al municipi, permetrà reduir la càrrega administrativa del consistori i augmentar la rapidesa a l’hora de prestar els serveis municipals”, ha comunicat l’alcalde.

040816 Tramitación electrónica Ayuntamiento Onda

Durant els últims mesos i de forma progressiva s’ha dut a terme la implantació d’una aplicació informàtica que permetrà dur a terme de forma electrònica el registre municipal, les notificacions o la firma de factures, complint així amb la Llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. “Ens adaptem als nous temps i a la nova llei que obliga a la tramitació electrònica dels expedients, la qual cosa suposa un canvi en el funcionament de les administracions públiques i de les seves relacions amb els ciutadans”, ha explicat Huguet.

Aquest canvi en la forma de treballar, implicarà segons Huguet l’ús de noves ferramentes, entre les quals es troba la que serà la nova plataforma de tramitació: OpenSea. Així mateix, comportarà una agilització de tràmits i la millora d’atenció de cara al ciutadà. En aquesta línia ha assenyalat que “modernitzar l’administració local simplifica els procediments i redueix els temps d’espera als veïns”.

El servei d’autoliquidacions, també online

L’alcalde ha destacat que l’Ajuntament d’Onda està realitzant una forta inversió, “tant econòmica com humana, per a posar a disposició dels onders tots els mitjans electrònics necessaris per a realitzar els seus tràmits i ha recordat que, a finals de juny, l’equip de govern va posar en marxa un nou servei de tramitació municipal online. “L’equip de govern, en la tasca de facilitar la comunicació entre l’Ajuntament i la ciutadania, ofereix un servei més ràpid i còmode al ciutadà per als seus tràmits administratius a través d’un nou portal denominat Autoliquidació C60”. Des de llavors, els veïns del municipi que ho desitgen “poden continuar realitzant les gestions en el Servei d’Atenció i Tramitació (SAT), però si desitgen estalviar-se cues tenen a la seva disposició un nou portal en la web ajuntament.onda.es (https://autoliquidaciones.onda.es/AutoliquidacionesWeb/)”. Aquest servei facilita als onders l’accés als rebuts per al pagament de les taxes, ja siguen formatives, llicències d’obres, impostos de circulació o ocupació de via pública. 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.