L’Ajuntament d’Onda aconseguix una subvenció de la Generalitat de 24.000 euros per a la UPCCA

  • L’ajuda cobrirà les despeses de personal de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives que ofereix un servei d’atenció i prevenció sobre la drogodependència en la ciutat

L’Ajuntament d’Onda ha aconseguit una subvenció de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana per les despeses de personal de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA).

La tinent d’alcalde de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha informat que els 24.000 euros de pressupost d’aquesta ajuda aniran dirigits a aquest servei municipal d’atenció i prevenció sobre la drogodependència, que posa l’èmfasi en les conductes de risc en la població juvenil.Mari Carmen Aguilella Ayuntamiento Onda

Aguilella ha assenyalat que l’equip de govern liderat per l’alcalde Ximo Huguet és conscient que “el consum de drogues constitueix un dels problemes més complexos de la societat actual. Per aquest motiu que, vegem la necessitat de promoure polítiques realment eficaces davant d’esta problemàtica, entenent que la prevenció s’ha d’abordar de forma integral  des de totes les àrees municipals”. En aquesta línia, ha  recordat alguns dels programes i accions que l’Ajuntament posarà en marxa pròximament encaminats a aquesta labor. Com a novetat, Onda participarà en el  programa ‘Preven-tic’ de la Conselleria de Sanitat, sobre l’ús indegut de drogues. “L’objectiu és potenciar les habilitats personals bàsiques per al maneig i prevenció de situacions de risc en els jóvens escolars d’edats compreses entre 12 a 19 anys”, ha explicat Aguilella. En aquest sentit, ha informat que el programa, que té una cobertura seqüencial dels nivells educatius d’Educació Secundària obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius, s’implantarà a partir de setembre en els IES i es realitzarà de forma online.

De la mateixa manera, Aguilella ha informat que l’Ajuntament durà a terme a partir del mes de setembre  el programa “Cine i Educació en  Valors”, de la Conselleria de Sanitat. Aquesta campanya, dirigida a l’alumnat de Primària, utilitzarà el cine com una  ferramenta  preventiva per mitjà de  guies didàctiques.

Respecte a la resta de programes que desenvolupa la UPCCA, Aguilella ha assegurat que “es continuarà treballant en col·laboració amb les associacions i fundacions relacionades amb la prevenció. Per exemple, junt amb la ‘Fundación Amigó’ s’oferirà una xarrada en el mes de  novembre sobre “ Addiccions no tòxiques”. En aquesta mateixa línia, la tinent d’alcalde de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha mantingut el compromís de l’equip de govern de donar continuïtat a les campanyes prèvies a la Fira d’Onda, a través dels  programes “ Si te’n passes t´ho perds” i  “L’alcohol pot esperar”, i a  la resta d’activitats i cursos virtuals que s’oferixen a través de la web municipal www.onda.es.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.