L’Ajuntament destinarà 30.000 euros en subvencions a projectes de cooperació de les ONG locals

  • L’equip de govern avalua els projectes seguint els criteris objectius que per primera vegada s’han inclòs en les Bases Reguladores

En la pròxima Junta de Govern, que se celebrarà aquest divendres, es ratificarà l’adjudicació de subvencions a la realització de projectes de cooperació i desenvolupament d’ONG locals per a enguany 2016. Així ho ha anunciat la tinent d’alcalde Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, després de la Comissió de Valoració en la qual s’ha aprovat la proposta tècnica d’aquestes ajudes, malgrat obtenir el vot en contra del Partit Popular i l’abstenció d’Esquerra Unida i Compromís.

020816 Mari Carmen Aguilella Ayuntamiento Onda

L’àrea de Política Social destina aquestes ajudes per a recolzar el treball realitzat per les organitzacions locals sense ànim de lucre que realitzen projectes en països subdesenvolupats o en via de desenvolupament. Com a novetat, Aguilella ha informat que “en les Bases Reguladores d’aquestes ajudes s’han introduït per primera vegada criteris objectius per a avaluar els projectes”. Concretament, s’ha valorat si els projectes presentats estaven relacionats amb cobrir les necessitats bàsiques, com a aigua, alimentació o formació; si els països en què es desenvolupaven tenien especial relació amb Espanya; o si se li donava prioritat als xiquets i dones.

D’acord amb aquestes bases específiques, la tinent d’alcalde ha comunicat que l’Ajuntament destinarà 30.000 euros per a l’exercici 2016 distribuïts en dues línies. “27.000 euros es destinaran a projectes al desenvolupament i els altres 3.000 a projectes relacionats amb catàstrofes humanitàries que puguen sorgir enguany”, ha explicat Aguilella.

Finalment, la tinent d’alcalde ha assenyalat que “una de les prioritats de l’equip de govern que dirigeix l’alcalde Ximo Huguet són les polítiques socials”, per la qual cosa des de l’àrea de Política Social “s’està realitzant un gran esforç pressupostari i humà per a atendre totes les necessitats d’aquestes ONG que desinteressadament realitzen activitats amb l’únic objectiu de millorar la vida dels més desfavorits”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.