L’Ajuntament continua realitzant l’adequació i manteniment de diferents camins

  • El consistori arregla les vies que són de la seva propietat i aconsegueix el compromís de la Conselleria d’actuar en els propers dies en les vies pecuàries afectades per les pluges de novembre

El tinent d’alcalde Ángel Badenas, ha informat que l’Ajuntament, a través de l’àrea de Territori que gestiona, continua realitzant l’adequació i manteniment de diferents camins del terme municipal.

Fins avui, el consistori ha invertit quasi 35.300 euros en el desbrossament i condicionament dels marges dels camins. Com a exemple, Badenas s’ha referit als arreglaments en el Camí dels Passeres o en el vial Luxemburg, en els quals membres de la Brigada Verda local estan actuant durant aquests dies. En aquest sentit, Badenas ha mencionat que des del 3 d’agost treballa un primer equip format per 9 peons i un capatàs, que es dediquen a netejar camins, solars municipals, sengles, així com altres tasques de manteniment. “El proper mes de setembre començarà a treballar un segon equip format per altres deu onders vinculats al sector agrícola, que han sigut seleccionats sota la supervisió de els tècnics de l’INEM, l’Ajuntament i dels representants dels sindicats”, ha matisat Badenas.

A més d’impulsar l’ocupació a través d’aquest conveni amb l’INEM, aquestes actuacions se sumen a la llarga llista de millores que ha realitzat l’Ajuntament d’Onda en els últims mesos. Concretament, el tinent d’alcalde ha recordat que l’actual equip de govern ha invertit 117.177 euros en el reasfaltat de camins de titularitat municipal com el del Fumeral, el del carrer Xipre, el del camí del Canal, el de la Travessia del Pas de Fulla al Colador, el de Mas de Emilio i el camí que es troba enfront de l’empresa Azulev, en el marge esquerre de la carretera a Ribesalbes.

Així mateix, Badenas ha comunicat que a finals d’aquesta setmana s’iniciarà el condicionament d’alguns camins de terra en col·laboració amb la Diputació, que aportarà la maquinara pesada. Per això, ha elogiat la predisposició de les distintes administracions a l’hora de col·laborar amb l’Ajuntament i ha destacat que el consistori està en constant comunicació directa amb la Direcció Territorial d’Agricultura per a esmenar les deficiències que existeixen en les vies pecuàries produïdes per les pluges torrencials de l’1 i 2 de novembre. “Des de l’Ajuntament hem traslladat totes les queixes dels veïns afectats i remès els informes corresponents a l’Administració”, ha assenyalat Badenas, qui ha anunciat que des de la Direcció Territorial asseguren que, “en els propers dies, actuaran en el terme municipal d’Onda per a resoldre part d’aquestes deficiències”.

Totes aquestes accions corresponen a una estratègia de treball de l’equip de govern que lidera Ximo Huguet, elaborada amb directrius clares que han sorgit de les peticions i sol·licituds dels veïns que transiten aquests camins i basant-se en un informe redactat per l’àrea rural del consistori. “Continuarem realitzant aquest tipus d’actuacions encaminades a la millora de les infraestructures rurals, que afavorisquen el trànsit tant de vehicles com d’aquells vianants que realitzen esports pels diferents camins del municipi”, ha conclòs Badenas.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.