Èxit sense precedents en la Fira Medieval d’Onda

  • Milers de veïns i turistes van conquistar el municipi durant el passat cap de setmana en aquest esdeveniment que ha atret a milers de visitants

El tinent d’alcalde de de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha realitzat una valoració molt positiva del desenvolupament d’aquesta edició de la Fira Medieval, celebrada el cap de setmana del 19 al 21 d’agost. Cercaviles amb música celta pels carrers del centre històric, bufons arribats de terres llunyanes, concerts de campanes, o cavallers templers, van tornar a prendre els carrers d’Onda i el castell, recreant l’Edat Mitjana i traslladant a l’espectador a distints episodis del passat.

Segons les dades facilitats des de la Tourist Info, milers de veïns i turistes van conquistar Onda durant les tres jornades d’aquesta fira, la qual cosa ha suposat un impacte econòmic “brutal” per al municipi. Badenas ha assegurat que “es tracta d’un èxit sense precedents” en una edició que ha qualificat com “la més participativa de totes, on tant els veïns i veïnes d’Onda, com els visitants a la nostra localitat, s’han bolcat i involucrat de forma massiva en tots els actes que s’han organitzat des de la Regidoria de Dinamització Econòmica”.

Tal com ha recordat Badenas, ni la pluja de dissabte passat va aconseguir deslluir les celebracions i tant el castell com el centre històric van acollir l’elevat número de públic assistent. La gran afluència de visitants en aquesta festa medieval també va quedar patent en el registre dels punts d’informació que oferia el consistori. En comparació amb l’any passat, les Tourist Info situades en el carrer Ceramista Peyró i en el castell van atendre a un total de 2.162 persones durant els tres dies, 519 més que en 2015. “Les persones ateses no sols es van informar sobre la fira, si no que a més van conèixer un poc més del ric patrimoni cultural, patrimonial i natural que ofereix Onda”, ha destacat Badenas, qui considera que, “durant la fira, el municipi ha potenciant també els recursos turístics que disposa, consolidant la nostra ciutat com una destinació vacacional, en comptes d’excursionista”. En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha insistit en el fet que “seguint amb una estratègia turística, des de la Regidoria i les Tourist Info s’ha donat a conèixer als turistes durant aquests dies la important xarxa de museus que hi ha en la localitat, així com el ventall de recursos que ofereix el municipi per a aquells aventurers que decideixen viure una experiència única a Onda”.

Sense oblidar el mercat medieval, que enguany comptava amb 53 llocs, 8 més que en 2015, Badenas ha assenyalat que “turistes i onders van invadir també els locals de restauració, tant del centre com dels afores d’Onda”. Tal com ha assegurat el tinent d’alcalde, “són molts els empresaris turístics que han fet arribar al consistori la seva valoració positiva d’aquesta fira. Alguns inclús van haver de realitzar fins a tres torns en cada un dels serveis, sobretot en els sopars”.

finalment, Badenas no ha volgut desaprofitar l’oportunitat de lloar el gran treball realitzat per la Policia Local, Guàrdia Civil, i membres de Protecció Civil “per fer que aquesta fira siga més segura i garantir la bona marxa de totes i cada una de les activitats”. Així mateix ha ressaltat la labor d’aquells que han fet possible un dels reclams turístics més imports d’aquesta fira, com ha sigut el torneig medieval. A més, ha conclòs dient que “des de la Regidoria volem donar les gràcies als veïns del municipi per treballar junt amb nosaltres, ja que l’èxit d’una projecció turística també radica en la implicació de la ciutadania”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.