El Camí de l’Aguillador d’Onda passarà a ser d’un únic sentit per a millorar la seguretat

  • La Taula de Mobilitat Urbana de l’Ajuntament resol els problemes d’aquest vial estret amb marges reduïts, que impedien el trànsit fluid de vehicles, dificultava la circulació i plantejava problemes per a vianants i ciclistes

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda posarà en marxa una iniciativa municipal per a donar resposta a alguns problemes de seguretat detectats des de fa temps. En concret, la regidora d’Urbanisme Marta Piquer ha explicat que es tracta de resoldre la situació que planteja el Camí de l’Aguillador, “un vial molt estret de dos sentits i amb marges reduïts, que impedixen el trànsit fluid de vehicles, dificulta la circulació i planteja problemes de seguretat viària també als vianants i ciclistes que passegen o fan exercici per eixa zona”.

Així ho ha assegurat Piquer després de l’última Taula de Mobilitat Urbana, en la qual es van estudiar dos informes de la Policia Local que plantejaven aquesta problemàtica. Després del debat junt amb els tècnics municipals i a l’equip de govern socialista, l’Ajuntament ha decidit que el camí passarà a ser d’un únic sentit, direcció Onda-Vila-real.

La Policia Local i la Secció d’Urbanisme han elaborat ja l’informe corresponent per a  començar amb la senyalització distintiva en els carrers adjacents, que s’iniciarà dilluns que ve 22 d’agost, amb la consegüent vigilància informativa per part del cos de seguretat.

D’aquesta manera, l’equip de govern posa en marxa una altra demanda dels veïns del municipi i una proposta de l’agrupació Onda Sí Se Puede. A partir de la setmana que ve, els onders  veuran augmentada la seva seguretat gràcies als següents canvis. El primer i fonamental, és que es deixarà un ample continu en la calçada destinat a vehicles, mentre que en la resta de la via es marcarà un pas protegit per a vianants i bicicletes. “Aquest pas se situarà en la mateixa línia dels fanals, és a dir, a la dreta del camí direcció Vila-real”, ha assenyalat Piquer. Així mateix, la regidora d’Urbanisme ha explicat que “el carrer San Fernando es quedarà com està en l’actualitat, amb els dos sentits de circulació, encara que es reforçarà la senyalització tant horitzontal com vertical”.

Finalment, la regidora de l’Ajuntament d’Onda ha assegurat que, “aquesta decisió recolzada   pels informes de la Policia Local i estudiada pels tècnics municipals de l’àrea d’Urbanisme, afavorirà la mobilitat i seguretat dels vianants, conductors i ciclistes, fent compatible l’ús de l’espai públic”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.