Arranca amb gran èxit de participació la primera jornada de la Fira Medieval d’Onda

  • Centenars de veïns del municipi i visitants han seguit atentament el pregó dels templers i la tradicional comparsa mora que han donat inici a un cap de setmana medieval

La primera jornada de la Fira Medieval d’Onda ha sigut tot un èxit de participació en els diferents actes realitzats durant la vesprada d’avui, que han sigut el tret d’eixida d’un intens programa que s’allargarà fins a aquest diumenge.

Superant les expectatives de l’Ajuntament, centenars de veïns del municipi i visitants han acudit de forma massiva al castell musulmà del segle X i al centre històric d’Onda. Primer, han rebut als bufons reals que arribaven de terres llunyanes i han viatjat al passat escoltant els contes i llegendes sobre la cort. A continuació, després de la  música celta, ha tingut lloc el cercavila dels templers i la comparsa mora, en la plaça de l’Almodí, sota l’atenta mirada dels més intrèpids que s’han decidit a viure aquesta aventura a Onda. “Com a fermall d’or, la vetlada acaba amb una experiència única: un torneig medieval nocturn en el quals els cavallers mostren les seves habilitats, lluiten a cavall i transporten a l’espectador als reptes que vivien en aquella època”, ha assenyalat Badenas,

Després de l’èxit obtingut avui, el tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, espera que la resta d’activitats gaudisquen de la mateixa participació. “Aquest cap de setmana està carregat de recreacions, desfilades medievals. En definitiva, un programa únic per a traslladar-nos a l’Edat Mitjana i viure entre reis, cavallers i bufons”, ha afirmat Badenas. Concerts de música antiga, desfilades, espectacles de màgia i una gran quantitat de tallers infantils, són algunes de les activitats que componen l’agenda d’aquest cap de setmana a Onda. Així mateix, el tinent d’alcalde s’ha referit a un dels espectacles que més expectatives suscita d’aquesta fira. “Aquest dissabte, a les 23.00 hores, en el castell, els assistents podran presenciar ‘La dansa de la mort’. Es tracta d’una representació on el foc, la música i la dansa es combinen per a recrear aquest espectacle ancestral que va perdurar en el temps fins ben entrat el segle XVII”, ha explicat Badenas.

Sense oblidar els establiments hostalers locals, que estan preparats per a sorprendre els assistents de la fira amb rics menjars, Badenas ha recordat que “artesans de terres llunyanes han pres el municipi amb les seves més representatives orfebreries i mostres de gastronomia en un mercat ambulant medieval que romandrà obert el divendres de 18.00 a 24.00 hores i el dissabte i diumenge de 11.00 a 00.00 hores”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.