Onda inicia els tràmits per a combatre la desocupació a través de l’agricultura ecològica

  • L’alcalde Ximo Huguet signa un conveni amb la Cooperativa Agrícola Nuestra Señora de la Esperanza per a l’homologació d’aules externes per a la impartició de formació per a obtenir el certificat de professionalitat agricultura ecològica

L’Ajuntament d’Onda i la Cooperativa Agrícola Nuestra Señora de la Esperanza han unit esforços per a combatre la desocupació entre els joves en el sector de l’agricultura. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha signat un conveni amb el president de la Cooperativa, Salvador Calzada, per a l’homologació d’aules externes en les quals s’impartisca formació per a obtenir el certificat de professionalitat agricultura ecològica. L’alcalde d’Onda és conscient que un dels col·lectius més afectats per la crisi ha sigut el dels joves i reafirma amb la seva rúbrica en aquest conveni el seu compromís en la lluita contra la desocupació.

L’objectiu de l’equip de govern, ha explicat Huguet, és incentivar a aquests joves desempleats perquè “troben una possibilitat d’ocupació en l’agricultura i, al mateix temps, es diversifique l’economia local, que encara està prou centrada en el taulell”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament d’Onda realitza programes formatius adaptats a les necessitats concretes del teixit econòmic i empresarial i ofereix, en aquest sentit, formació a persones desempleades del municipi, permetent-los cobrir les carències formatives que dificulten el seu accés directe al món laboral. Per això, Huguet ha informat que “des del consistori s’ha sol·licitat al SERVEF l’homologació de l’antic col·legi Monteblanco per a la impartició del Certificat de Professionalitat Agricultura Ecològica”. Per a la seva obtenció, es requereix tenir uns espais, instal·lacions i equipaments mínims i amb la signatura d’aquest conveni la Cooperativa Agrícola Nuestra Señora de la Esperanza facilita una nau agrícola que s’utilitzarà com a aula externa.

Finalment, Huguet ha assegurat que, “amb la cessió d’aquesta nau, els estudiants disposaran d’una aula acreditada per a la impartició de formació per a obtenir el certificat de professionalitat sense haver de desplaçar-se fora de la localitat. Sens dubte els farà més competitius en el món laboral i els obrirà un ventall de possibilitats a l’hora de trobar treball”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.