Onda i la UJI ultimen els termes del conveni marc de col·laboració que firmaran pròximament

  • L’alcalde Ximo Huguet es reuneix amb el vicerector de la universitat per a aconseguir, entre altres qüestions, que la Universitat Jaume I creï un Aula Universitària UJI-Vila d’Onda

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i el vicerector d’Economia i Pas de la Universitat Jaume I de Castelló, Miguel Ángel Moliner, han mantingut una reunió per a ultimar els detalls del conveni que firmaran ambdues institucions.

190716 Reunión alcalde Onda Ximo Huguet y vicerrector UJI Miguel Ángel Moliner

A finals de maig van mantenir en la universitat una reunió prèvia en la qual va estar present el rector Vicent Clement. Aquest matí, els representants d’ambdues entitats tornen a reunir-se a Onda, un fet que no succeïa des de feia molts anys. “Aquest nou contacte demostra tant l’interès d’aquest equip de govern en la màxima institució acadèmica de la província, com l’interès de la UJI a col·laborar amb Onda i treballar de forma conjunta en reptes i activitats que segur seran transcendentals per a la nostra localitat”, ha assegurat l’alcalde.

Huguet i Moliner han abordat els termes del conveni marc de col·laboració que firmaran pròximament l’Ajuntament i la UJI amb el que establiran objectius i estratègies claus per al desenvolupament d’Onda. Els termes del conveni inclouen la possibilitat que la ciutat dispose d’un Aula Universitària UJI-Vila d’Onda que, segons Huguet, “no sols ajudaria a potenciar la relació amb la universitat a nivell formatiu, sinó que també es podria col·laborar prestant serveis en altres àmbits com en la realització de congressos, seminaris, l’intercanvi d’experiències o en l’organització activitats culturals, ja que Onda disposa d’infraestructures suficients per a poder albergar aquest espai universitari”.

Per a l’alcalde, “un dels objectius que ens hem marcat des del nou equip de govern és reprendre les relacions institucionals amb l’entitat acadèmica”. En aquest sentit, Huguet ha recordat que han començat a treballar en projectes conjunts, com en la redacció d’un Pla Estratègic de Turisme que servirà per a buscar fórmules de dinamització i oportunitats en Onda.

Així mateix, el conveni contemplarà l’assessorament en la modernització de l’Administració Local a través de l’administració electrònica, la col·laboració en el desenvolupament de Programes d’Ocupació i Formació i programes de desenvolupament local, o l’organització i realització d’accions formatives concertades de qualsevol nivell com a conferències, jornades i cursos, en àrees d’interès comú per a ambdós entitats.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.