Onda es trasllada a l’època medieval del 19 al 21 d’agost

  • La fira que organitza l’Ajuntament està considerada com un dels atractius turístics més importants de la província

  • El variat programa inclou tornejos medievals amb cavalls, tallers infantils, cercaviles, compte contes, espectacles de foc, música en directe..

L’Ajuntament d’Onda ha presentat aquest matí la programació que s’ha organitzat per al cap de setmana del 19 al 21 d’agost per la celebració de la Fira Medieval i que es realitzarà en els carrers del centre històric i en el Castillo.

Aquesta edició compte de nou amb una intensa agenda programada per a tots els gustos. “Tornejos medievals a cavall, cercaviles que ambientaran els carrers d’Onda durant distintes hores del dia, música en directe, contacontes i molta diversió per a totes les edats completen l’emocionant esdeveniment estiuenc”, ha informat el tinent d’alcalde de l’àrea de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas.

La cita amb l’Edat Mitjana permetrà al visitant i a l’onder gaudir d’espectacles variats, així com d’un ampli ventall de tallers i jocs infantils per als més petits. “El castell d’Onda i el seu centre històric tornaran a decorar-se amb torxes i adorns per a traslladar-nos a l’Edat mitjana, amb una fira que des de fa anys està considerada com un dels atractius turístics més importants de la província. De fet, el de la nostra ciutat és l’únic castell de la província que celebra una fira medieval a l’interior”, ha destacat Badenas. En aquesta línia, ha afegit que “es presenta una oportunitat única per a atraure turisme, ja que els visitants no sols tornaran a l’època medieval amb aquest gran esdeveniment,si no que podran degustar la rica gastronomia local i quedar-se a passar el cap de setmana per a conèixer de primera mà l’important patrimoni cultural i natural que ofereix la ciutat”.

El pregó inaugural de la mà dels templers i la comparsa mora serà el divendres, a partir de les 20.00 hores, en la plaça Almodí. “No obstant això, des de les 18 hores els bufons reals arribaran a Onda de llunyanes terres amb l’encàrrec d’obrir el mercat i atorgar a la Vila tres dies de festa i algaravia”, ha matisat Badenas. També ha destacat l’espectacle de foc que es realitzarà en el castell el dissabte, a partir de les 23.00 hores. “La música, la dansa i el foc es combinen per a recrear un ancestral espectacle. ‘La dansa de la mort’, va perdurar en el temps fins ben avançat el segle XVII, serà una de les actuacions estel·lars d’aquesta fira”, ha assegurat el tinent d’alcalde.

Així mateix, Badenas ha anunciat que el mercat medieval comptarà en aquesta edició amb diversos expositors “amb les seves més representatives artesanies i mostres de gastronomia” i que romandran obertes el divendres de 18.00 a 24.00 hores i el dissabte i diumenge de 11.00 a 00.00 hores.

Finalment, el tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica ha mostrat el seu agraïment a l’associació Mestres Campaners, a la del Vaig agranar de Sant Joan i als cavallers que participen en el torneig per la seua col·laboració i ha animat a tots els onders a participar en la tradicional Fira Medieval . 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.