L’equip de govern recorda a tots els ciutadans que pagaran menys en els impostos de béns immobles

         Les gestions realitzades per l’equip de govern propicien un descens del 0,72% en l’impost

L’edil delegada de l’àrea d’Hisenda, en l’Ajuntament d’Onda, Silvia Cerdà, ha recordat que, gràcies a la gestió econòmica de l’equip de govern, enguany els ciutadans percebran un descens en els impostos de béns immobles.

Silvia Cerdà Concejala Hacienda Ayuntamiento Onda (2)

Cerdà ha explicat que, encara que el valor cadastral ha augmentat en un 10%, les gestions realitzades per l’equip de govern, han propiciat que els veïns paguen menys impostos este exercici 2016, atés que el tipus impositiu ha passat de 0,8% a situar-se en 0,72%. “Els anys que va estar governant el Partit Popular en Onda, l’impost va augmentar en un 10% i els veïns d’Onda, vam haver de veure’ns obligats a pagar durant els anys 2012, 2013 i 2014 el 0’88%, i l’any 2015 el 0’8% davant del 2016 que pagarem el 0,78%”, assenyalava l’edil.

En este sentit, Cerdà ha posat com a exemple que “un veí amb rebut amb valor cadastral de 100.000 euros els anys 2012, 2013 i 2014 va pagar 880 euros, en 2015 800 i el 2016 passarà a pagar 792. De manera que ací es veu clarament que enguany els veïns pagarem menys impost, a pesar que el Partit Popular ha afirmat diverses vegades que s’havien incrementat, una clara mentida més a la que ja ens té acostumats el Partit Popular”, asseverava.

En un altre orde d’assumptes, l’edil també ha anunciat que, els veïns que estiguen en les zones SUR del municipi, que no tinguen el plantejament detallat, és a dir, aquells a què els afecta la reforma de la llei hipotecaria13/2015 i que han de pagar IBI rústic en un lloc urbà, el Cadastre ha comunicat a Diputació que, enguany es podran beneficiar de la reducció. Però com en estos moments encara el Cadastre no ha comunicat la quantia que s’ha d’abonar, estes persones no rebran, de moment, els rebuts, sinó que seran enviats quan els siga aplicada la rebaixa.

Finalment, Cerdà ha declarat que, esta actuació demostra que “el Equip de Govern va complir amb l’enviament de les dades al Cadastre, ja que enguany el benefici serà efectiu, de manera que tornem a desmentir una nova mentida del Partit Popular, que a més va crear una alarma innecessària entre els habitants de certes zones disseminades, comunicant que no podrien beneficiar-se de dita rebaixa, així com per a confondre molts veïns i veïnes sobre si els corresponia o no la rebaixa”, ha conclòs.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.