L’Ajuntament posa en marxa el programa ‘Vacances Segures’ per a protegir els habitatges i comerços d’Onda

  • La Policia Local garantix la seguretat de la població durant el període vacacional reforçant la vigilància i facilita díptics informatius que inclouen consells per a la prevenció de robatoris

L’Ajuntament d’Onda, a través de la Policia Local, ha posat en marxa la campanya estival del programa ‘Vacances segures’, perquè els veïns del municipi que decidisquen eixir de viatge aquest estiu puguen gaudir dels seus dies amb major tranquil·litat.

La regidora de Policia del consistori, Mari Carmen Aguilella, ha explicat que l’objectiu d’aquest programa és reforçar la seguretat dels domicilis i comerços d’Onda durant aquestes dates, a més  d’acostar els serveis policials als ciutadans. “Agents de la secció de Policia de Proximitat i de l’Ecològica i Rural estan facilitant els díptics informatius que ha editat l’Ajuntament amb els telèfons d’emergència i consells de seguretat a tindre en compte per a la prevenció de robatoris”, ha afirmat Aguilella.

La campanya està dirigida a tota la població, especialment a les persones majors i als comerciants. En aquest sentit, l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha assenyalat que “s’està fent especial incidència en urbanitzacions i casetes aïllades del terme”. Així mateix, durant el repartiment dels pasquins en els comerços de la població, “s’està aprofitant les visites per a verificar les seves dades i per a obtindre informació sobre els dies de tancament, vacacions i possibles substitucions o ampliacions de personal en aquest període, oferint-los la possibilitat d’omplir la fitxa d’alerta de propietat, la qual, una vegada omplida, serà entregada a les dependències policials”. D’aquesta manera, els comerços que s’inscriguen comunicaran a la Policia Local les dades de contacte perquè puguen ser avisats de qualsevol succés mentre gaudeixen de les vacances estivals.

Campanyes informatives per a la  prevenció i autoprotecció d’incendis forestals

Aquesta campanya se suma a les quals l’Ajuntament d’Onda ha posat en marxa recentment de prevenció i autoprotecció d’incendis forestals davant l’augment de probabilitats  en esta època estival. La Policia Local ha intensificat la vigilància en el terme municipal i agents de la Policia Local, patrulles de la secció Ecològica i Rural i membres de Protecció Civil, han treballat de forma conjunta repartint un altre díptic informatiu que inclou la Normativa de Prevenció la Generalitat Valenciana per a la prevenció dels encensos forestals i detalla recomanacions específiques perquè els propietaris de les cases les apliquen en les seves  parcel·les.

A més, es realitza una vigilància continuada de les zones recreatives, especialment en caps de setmana i dates assenyalades per l’especial afluència d’usuaris i les altes temperatures, i en l’entorn agrícola se seguix amb especial atenció la prohibició de cremes fins a finals de setembre.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.