L’Ajuntament iniciarà l’obra del Camí Castelló després de Fira d’Onda

  • La Junta de Govern Local aprova la incoació de l’expedient per a l’adjudicació d’aquesta obra que té un pressupost base de 177.881 euros

La Junta de Govern Local ha aprovat avui la incoació de l’expedient per a l’adjudicació del contracte de l’obra de remodelació del carrer Camí Castelló. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat que aquesta actuació començarà a partir de novembre, una vegada celebrada Fira d’Onda, a fi d’evitar problemes durant el transcurs de les festes, ja que en aquest carrer s’instal·len el corral dels bous.

L’obra, que té un pressupost base de licitació de 177.881 euros, consisteix bàsicament en l’adequació del Camí Castelló, perquè mantinga la mateixa estètica que la resta de carrers del centre històric, la peatonalització del carrer i la instal·lació prèvia de les canalitzacions per al futur soterrament de l’estès elèctric.

Calle Camí Castelló Onda

Huguet ha destacat que l’equip de govern es va veure obligat a paralitzar el projecte, iniciat la passada legislatura, després de revisar una sèrie de qüestions que no estaven ben definides, com la previsió d’utilitzar paviments ni materials semblants a la resta de zones urbanes del centre històric o la seguretat viària dels ciutadans, especialment de xiquets i ancians.

Així mateix ha recordat que el passat mes d’abril es va dur a terme l’execució de la intervenció arqueològica. Una vegada eliminat el tràfic rodat del carrer, excepte per a residents i urgències, un equip arqueològic va realitzar tres tastos de 4×4 metres, amb una superfície de 48m², per a posteriorment realitzar el dibuix arqueològic amb geoposicionament, desallotjament de terra i una memòria científica. Huguet ha explicat que l’informe arqueològic corresponent es va remetre a la Conselleria de Cultura perquè els tècnics indiquen quin és el procediment que s’ha de seguir amb les restes que es van trobar en el subsòl pròxim al Molí del Bassó.

Finalment, Huguet ha declarat que aquesta actuació demostra “l’aposta de l’equip de govern per la peatonalització progressiva del centre històric, tenint com a objectiu dinamitzar la zona i fer-la més accessible als veïns”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.