L’Ajuntament d’Onda condiciona i millora els camins rurals del terme municipal

  • L’equip de govern inverteix 117.177 euros en el reasfaltat de camins de titularitat municipal i insta a la Generalitat a actuar en les vies pecuàries

El tinent d’alcalde de l’àrea de Territori i Sostenibilitat Ángel Badenas ha informat que l’Ajuntament d’Onda ha condicionat i millorat en les últimes setmanes diversos camins rurals del terme municipal.

A través d’un pla elaborat a aquest efecte i amb un pressupost de 117.177 euros, els treballs que s’han realitzat han consistit en el reasfaltat del camí Fumeral, el carrer Xipre, el camí del Canal, el de la ‘Travesía del Pas de Fulla al Colador’, el de ‘Mas de Emilio’ i el camí que es troba enfront de l’empresa Azulev, en el marge esquerre de la carretera a Ribesalbes. Així mateix, s’ha actuat en els pendents d’entrada i eixida del camí de terra conegut com ‘De Llopis a Bosquet’.

Aquesta estratègia s’ha elaborat amb directrius clares que han sorgit de les peticions i sol·licituds dels veïns que transiten aquests camins i basant-se en un informe redactat per l’àrea rural del consistori. En aquest sentit, Badenas ha informat que, de moment, s’ha realitzat el 50% de les actuacions que recull l’informe tècnic i s’ha condicionat primer aquests camins “ja que es trobaven en un estat més deteriorat i compromès per a la seguretat dels usuaris, alhora que eren els més freqüentats pels veïns”.

El tinent d’alcalde ha anunciat que l’Ajuntament continuarà actuant pròximament sobre aquelles vies deteriorades de titularitat municipal i insta a la Generalitat Valenciana a actuar en aquelles que són competència de l’Administració Autonómica. En aquest sentit, l’Ajuntament ha dirigit a la Direcció Territorial d’Agricultura una carta per a informar de la necessitat de mantenir les vies pecuàries existents a Onda que són de la seva propietat. Badenas s’ha referit a camins com la ‘Raya de Vila-real’, la ‘Raya de Betxí’, o el ‘Camino Viejo de Castellón’ o el ‘Viejo de Betxí’.

D’aquesta manera, l’equip de govern posa de manifest la capacitat d’arreplegar inquietuds i peticions dels veïns portant-les a la pràctica i demostra la seva preocupació pel medi rural realitzant una gestió responsable amb els diners de tots els onders”, ha conclòs Badenas. 

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.