L’Ajuntament d’Onda comunica als veïns l’obligatorietat de conservar i rehabilitar les seves propietats

  • Preocupats per l’existència d’edificacions en males condicions, l’equip de govern notifica als onders l’obligació de presentar l’IEE i recorda les subvencions que concedeixen l’Ajuntament i la Generalitat per a la Rehabilitació d’Habitatges i Edificis

El tinent d’alcalde de l’àrea de Territori de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha mostrat públicament la seva preocupació per l’existència “de nombroses edificacions no habitades i en condicions res desitjables, ubicades principalment en el centre històric d’Onda”.

Davant el perill que això suposa per a veïns i vianants, l’Ajuntament vetla per la seguretat de tots ells realitzant inspeccions rutinàries d’aquests edificis des de la via pública. No obstant això, Badenas ha recordat que “és el propietari qui té el deure de conservar i rehabilitar les seves edificacions i construccions”. Des de l’oficina tècnica de l’àrea de Territori s’ha observat, segons el tinent d’alcalde, “diverses anomalies que s’han comunicat per escrit a aquests propietaris perquè esmenen l’abans possible les deficiències”. Així mateix, des de l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació Edificatòria, que va posar en marxa enguany l’equip de govern, s’ha notificat als onders que, “amb l’entrada en vigor de l’ordenança de l’Informe d’Avaluació d’Edificis (IEE), totes aquelles edificacions construïdes abans de 1949 tenen l’obligació de presentar durant aquest any el document  tècnic que recull la informació de l’edifici i la seva avaluació en relació amb el seu estat de conservació, les condicions d’accessibilitat i la certificació d’eficiència energètica”.

Per a ajudar els veïns del municipi en aquesta problemàtica, l’equip de govern va posar a disposició dels onders un potent pla de Rehabilitació d’Habitatges i Edificis. Concretament, els ciutadans d’Onda poden percebre en ajudes fins als 4.000 euros en habitatge individual i una ajuda màxima de 5.000 euros per a reformes en edificis plurifamiliars o residencials. El pressupost mínim per a poder optar a estes ajudes és de 1.200 euros per a habitatge individual i 2.000 euros per a edificis plurifamiliars o residencials. En aquesta línia, Badenas ha destacat que “subvencions previstes per a esta convocatòria tenen un pressupost inicial de 250.000 euros, que es podria ampliar si fóra necessari”. Així mateix, el tinent d’alcalde ha destacat que aquestes ajudes són compatibles amb les d’altres administracions. Per exemple, s’ha referit a les que ha convocat la Generalitat per al foment del lloguer d’habitatges, rehabilitació edificatòria i regeneració i renovació urbanes. “És important no donar l’esquena als veïns i des de les administracions hem de bolcar-nos en aquest tipus de subvencions perquè puguen rehabilitar els seus edificis i d’aquesta manera garantir la seva seguretat”, ha declarat Badenas, qui ha lamentat la discriminació de la Diputació en el repartiment d’aquestes ajudes. “La Diputació, amb una actitud partidista, va deixar fora als municipis majors de 20.000 habitants, la qual cosa s’ha traduït en que els onders han deixat de percebre fins a la data més de 33 mil euros en ajudes a la rehabilitació per part d’aquesta administració”.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.