L’Ajuntament d’Onda aconsegueix que més de 49 veïns netegen les seves parcel·les

  • L’equip de govern comunica als propietaris l’obligació de complir amb l’ordenança municipal que exigeix mantenir les parcel·les en condicions òptimes i tancades amb l’objectiu de minorar possibles riscos d’incendis, mantenir condicions de seguretat i acabar amb la proliferació de mosquits

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha explicat que l’Ajuntament ja ha notificat a més de 130 veïns d’Onda l’obligació que tenen de netejar les seves parcel·les privades.

Després d’iniciar 25 expedients, Badenas ha informat que el consistori ha aconseguit que 49 veïns netegen sus parcel·les privades. Segons el tinent d’alcalde, aquests solars estaven incomplint l’ordenança municipal que obliga els propietaris a mantenir les parcel·les en condicions òptimes i tancades amb una paret cega d’entre 1,80 i 2,20 m. “Amb l’objectiu de minorar possibles riscos d’incendis, mantenir condicions de seguretat i acabar amb la proliferació de mosquits i cucs, l’Ajuntament ha notificat als propietaris que actuen i complisquen amb la seua obligació de condicionar les parcel·les”, ha assenyalat Badenas.

280716 Solar Onda

En el cas que els propietaris no complisquen amb la seua obligació en els terminis que marca la Llei, una vegada notificat l’incompliment de l’ordenança, l’Ajuntament actuarà de manera subsidiària amb l’objectiu d’aplicar la normativa municipal sobre el manteniment d’ornament i la salut pública, ja que la vegetació pot fer perdurar l’existència de les dites plagues. En aquest sentit, Badenas ha informat que aquest procés pot demorar-se més de 2 mesos si el solar no està tanca. “En cas d’estar tanca, és necessària una orde judicial, per la qual cosa s’allargaria el termini per a poder solucionar el problema”, ha aclarit el tinent d’alcalde.

Així mateix, Badenas ha recordat que l’equip de govern pretén actualitzar l’Ordenança Municipal sobre la tanca i aprofitament de solars i terrenys’ i està a l’espera que tant els partits polítics del consistori com els ciutadans onders aporten les seves propostes. En aquesta línia ha informat que els veïns poden participar en aquest avantprojecte a través de la web de Participació Ciutadana, registrant-se en https://participa.onda.es/.

Per últim, Badenas ha mostrat el seu agraïment als veïns del municipi que han realitzat un manteniment de les seves parcel·les durant tot l’any i ha assegurat que “l’equip de govern no cessarà en el seu interès de que tots els propietaris complisquen amb les seves obligacions”, alhora que ha recordat que “l’Ajuntament defendrà sempre l’interès general per damunt del particular”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.