L’Ajuntament ajuda a 123 famílies en la gestió i tramitació de la sol·licitud d’ajudes al lloguer

  • El treball conjunt entre l’àrea de Serveis Socials i l’Oficina d’Impuls a la Rehabilitació d’Habitatges i Edificis del consistori facilita als onders la sol·licitud de les ajudes impulsades per la Generalitat Valenciana

La tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella ha informat que la col·laboració entre l’àrea de Serveis Socials i l’àrea de Territori ha ajudat a un total de 123 famílies en la gestió i el tràmit de la sol·licitud d’ajudes al lloguer durant el passat mes de juny.

MC Aguilella Ayuntamiento Onda

En termes econòmics, el treball realitzat des de l’Oficina municipal d’Impuls a la Rehabilitació d’Habitatges i Edificis ha suposat per a les famílies d’Onda que han sol·licitat l’ajuda una subvenció de més de 76.000 euros, que s’abonarà directament als arrendataris, una vegada s’haja justificat el pagament de les mateixes als arrendadors. Aquestes dades demostren, segons Aguilella, “el bon treball que han realitzat els tècnics municipals del consistori i la gran coordinació entre les àrees, la qual cosa permetrà que  moltes famílies puguen beneficiar-se d’aquestes subvencions que ha promogut la Generalitat Valenciana”.

Aquestes ajudes consistixen en la subvenció, a fons perdut, del 40% de la renda del lloguer, amb un màxim de 2.400 euros, corresponents a l’exercici 2016 i s’inclouen en les mesures que ha impulsat l’Administració Autonòmica per a “possibilitar les  condicions adequades que permeten accedir als sectors de població més desfavorits a un habitatge assequible”. En aquest  sentit, Aguilella ha explicat que “el treball realitzat pels tècnics de Serveis Socials de l’Ajuntament ha possibilitat la detecció en temps rècord dels possibles beneficiaris d’aquestes ajudes i que l’Oficina s’ha convertit en  corretja d’enllaç amb la Generalitat, de manera que els ciutadans han evitat tindre que desplaçar-se fora de la ciutat per a realitzar els tràmits de sol·licitud”.

Finalment, la tinent d’alcalde ha mostrat la seva satisfacció pels bons resultats que està obtenint aquesta Oficina que l’equip de govern liderat per l’alcalde Ximo Huguet va posar en marxa en el mes de febrer. “Gràcies a aquesta iniciativa, els onders disposen d’un assessorament gratuït que pretén, entre altres accions, canalitzar el sistema actual de subvencions i ajudes públiques a l’habitatge”, ha conclòs Aguilella.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.