L’Ajuntament aconsegueix el compromís de la Generalitat de mantenir en perfectes condicions l’àrea recreativa del Pantà del Sitjar

  • La coordinació entre la CHJ, la Conselleria de medi ambient i l’equip de govern dóna solució a la lamentable situació en què es troba aquesta zona del paratge

L’Ajuntament d’Onda, des de la Regidoria de Territori i Sostenibilitat que gestiona el tinent alcalde Ángel Badenas, ha aconseguit el compromís de la Conselleria de Medi ambient de la Generalitat Valenciana de mantenir en perfectes condicions l’àrea recreativa que té instal·lada en el pantà del Sitjar.

L’equip de govern, conscient de l’acumulació de brosses i l’abandó d’aquesta propietat de la Generalitat, ha instat a l’Administració Autonòmica a realitzar el manteniment degut perquè els usuaris de l’embassament puguen continuar gaudint d’un paratge natural excepcional. Badenas ha lamentat “l’estat de deixadesa alarmant que presenta l’àrea recreativa, que s’ha convertit en un abocador sense control amb restes de brosses que amenacen amb entrar dins de la zona que inunda del pantà”. No obstant això, s’ha mostrat optimista després de rebre la resposta de la Conselleria, assegurant que “resoldrà demà mateix els problemes d’insalubritat que presenta aquest àrea”.

Així mateix, l’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda ha mantingut reunions amb representants de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) per a analitzar aquesta situació i trobar solucions, tant a l’apilotament de brosses com a l’acumulació de les restes vegetals que van arribar al pantà durant les intenses pluges de l’1 i 2 de novembre de l’any passat. En aquest sentit, Badenas ha informat que la CHJ actuarà pròximament sobre les restes de canyes que es troben en els marges del pantà.

Totes aquestes actuacions de l’equip de govern demostren el compromís que té amb els usuaris d’aquesta zona i l’agilitat a resoldre conflictes. “Per a l’equip de govern és prioritari aprofitar el gran potencial turístic que té el pantà, per la qual cosa era totalment necessari realitzar aquestes gestions de forma urgent i eficaç, malgrat que no era competència de l’Ajuntament”, ha conclòs Badenas.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.