El Pacte per l’Ocupació avança en la implantació i tractament de biomassa en el seu territori

  • L’Estudi es troba en la seua segona fase i permetrà analitzar la viabilitat del projecte en cada municipi

El consorci gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Ceràmica s’ha reunit aquest matí per a donar compte de l’estudi que ja està en marxa sobre la implantació d’una estratègia de gestió i tractament de biomassa en el territori. A més s’ha informat sobre les actuacions que estan realitzant els municipis que formen el Pacte que presideix l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet.

Concretament, la línia d’acció en el qual s’emmarca aquest projecte pretén propiciar les bases sòlides sobre les quals recolzar el nou model de desenvolupament per a aquests municipis, més diversificat des del punt de vista econòmic, més respectuosos amb el medi ambient i l’entorn natural i més cohesionat en el pla social. Huguet ha assegurat que “l’objectiu general és promocional el desenvolupament econòmic i la creació d’ocupació mitjançant la diversificació de sectors econòmics i productius”. Així mateix, ha recordat que “el pla contempla la gestió i tractament de la biomassa per a la seva renovació en combustible sòlid empleat en la calefacció d’edificis públics dels 20 municipis que integren el Consorci”. De la mateixa manera, s’incorporarà el residu forestal, agrícola i de jardineria per a millorar i protegir l’entorn natural, augmentat al mateix temps l’estalvi energètic en edificis públics.

La tècnic redactor de l’estudi, María Pilar Mocé, ha explicat que s’ha establit una ruta per a la implementació futura en els municipis consorciats. En una primera fase del projecte, s’han calculat els tres tipus de biomassa que existeixen en cada municipi (residual, fustera i agrícola). Durant la segona fase, s’ha estudiat el consum real de biomassa sobre els edificis d’actuació que cada municipi necessitaria i ara mateix s’està realitzant un anàlisi de viabilitat. En aquest sentit, des del Pacte s’informarà dels resultats que estimaran l’estalvi de la reducció de cost de gestió de residu verd i estalvi energètic, la rendibilitat i les fonts de finançament a què acollir-se. Finalment, ha informat que previsiblement l’última fase es desenvoluparà a finals d’any. 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.