L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències restaurarà el parc de bombers d’Onda perquè aculla una nova brigada de bombers forestals

José María Ángel ha visitat avui junt amb l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, el vell parc de bombers voluntaris de la ciutat i s’ha compromès a recuperar al llarg de l’any que ve les instal·lacions per a donar cabuda a una nova brigada de bombers forestals

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències rehabilitarà les instal·lacions del vell parc de bombers voluntaris d’Onda perquè puga acollir una nova brigada de bombers forestals. Després de reunir-se amb l’alcalde del municipi, Ximo Huguet, el director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha destacat que “la ubicació geogràfica d’aquestes antigues instal·lacions, pròxima a la Serra Espadà i a l’Alt Millars, és idònia per a acollir de forma permanent una brigada de bombers forestals que puguen donar cobertura als distints pobles de la comarca on no hi ha un servei d’aquestes característiques”.

Per la seva banda l’alcalde Ximo Huguet ha destacat “la vocació de la població d’Onda de ser capçalera de les comarques Serra Espadà i Alt Millars”, a més d’haver-se fixat com a objectiu “gestionar de forma eficient les infraestructures municipals, com és el cas de l’antic parc de bombers que es troba en desús des de 2014”.

D’aquesta manera, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències redactarà una memòria econòmica com a pas previ a la redacció del projecte que inclou una intervenció en l’antic edifici.

La intenció és que el futur parc d’Onda cobrisca els criteris tècnics d’un nou espai públic i per a això cal efectuar una sèrie de millores en les instal·lacions que, segons José María Ángel, “encara que no són de gran envergadura, sí que requereixen d’un estudi que garantisca les millors condicions de treball per als efectius que tinguen allí la seva base”. Amb tot açò, el director general espera que puguen ser realitat, en el segon semestre de 2017.

En un altre orde de coses, i donant també resposta a les demandes que es vénen fent des de l’Ajuntament d’Onda, a partir del mes de setembre s’organitzaran a través de l’IVASPE, cursos de formació per als voluntaris de Protecció Civil, a fi de dotar-los de coneixements en qüestions com la cerca de persones desaparegudes o la intervenció en incendis forestals.   

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.