Policia Local i Serveis Socials d’Onda impulsen el servei de mediació de conflictes veïnals

  • L’Ajuntament d’Onda ofereix assessorament gratuït per a afavorir la convivència i seguretat ciutadana

La Policia Local i l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Onda uneixen recursos i treballen de forma conjunta per a donar una resposta integral als veïns del municipi. “L’objectiu és oferir una alternativa a la resolució de conflictes des del diàleg i amb l’assessorament d’un equip professional format per agents de la Policia Local i treballadors de Serveis Socials, amb experiència en processos de mediació i intervenció comunitària”, ha explicat la tinent d’alcalde de Policia Local i Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella en una roda de premsa a la qual han assistit també l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, i el director de Serveis Socials, Luis García.

080616 RP Ayuntamiento Onda Serivicio  Conflictos

Mari Carmen Aguilella ha informat que enguany s’ha treballat més intensament en aquest servei que es va crear en 2009, “però que fins a la data era poc visible dins de la comunitat ondera”. Per aquest motiu, l’equip de govern dóna un pas més i posa en marxa “una campanya de sensibilització i informació perquè els ciutadans sàpiguen on poden dirigir-se per a demanar ajuda i evitar així costosos i llargs procediments judicials i administratius, i complicades situacions emocionals”. En aquest sentit, la tinent d’alcalde ha anunciat que l’equip de govern ha obert una oficina física en la quarta planta del Centre d’Ocupació i Cultura per a poder atendre els veïns. Aquests poden sol·licitar cita prèvia en el SAT de l’Ajuntament, en les dependències de Serveis Socials, o en les de la Policia Local, presentat una instància general.

Per la seva banda, el director de serveis socials municipals, Luis García, ha assegurat que “una altra forma de resoldre els conflictes és possible” i confia en que “l’esforç que està fent actualment aquest equip, que té una gran capacitat de resposta, es trasllade a un nivell més elevat d’eficàcia que revertisca positivament en els ciutadans”. De fet, els resultats dels conflictes tractats en aquest últim any són molt positius. “S’han solucionat amb èxit  diferents conflictes veïnals, casos d’assetjament, síndrome de Diògenes o pisos pastera”, ha afirmat García.

Finalment, l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha explicat que l’impuls que se li ha donat a aquest servei és un reflex del canvi social que viu el municipi. “Onda pren la davantera i aposta fort per aquest servei, mostrant la seva capacitat per a adaptar-se als canvis socials i invertint en el benestar dels ciutadans”, ha explicat Izquierdo, qui considera que “la clau de l’èxit de la mediació és que existisca una voluntarietat de les parts implicades, així com la professionalitat i formació específica dels agents que treballen en aquest projecte per a saber donar una resposta adequada a cada situació”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.