Onda s’agermana amb Argentina per a promocionar la ceràmica artística i el muralisme

  • Del 7 al 10 de setembre el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ acull unes jornades que inclouran ponències, workshops i master class i que finalitzaran amb la creació d’un mural ceràmic

La tinent d’alcalde de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Onda, Encarna Ribes, ha presentat un projecte cultural que unirà Onda, com a centre del clúster ceràmic espanyol, i Buenos Aires, com a capital de la cultura sud-americana.

120616 Muralismo Cerámico Onda

El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ oferirà del 7 al 10 de setembre una intensa programació que comptarà amb la col·laboració d’altres institucions i que  finalitzarà amb la creació d’un mural ceràmic. L’objectiu és promoure, per mitjà de la unió d’aquestes dos cultures, una mostra d’art ceràmic contemporani, que es veurà reflectida a través de la ceràmica i es basarà en la iconografia ancestral d’Espanya i Argentina. “Es compartiran coneixements que  quedaren reflectits en un mural que aportarà un bagatge cultural i estètic més que ressenyable per a la ciutat”, ha assenyalat la tinent d’alcalde de Promoció Cultural, qui ha explicat que, a més, formaran part d’aquesta atractiva acció diferents actes de caràcter formatiu i artístic com a ponències, workshops, master class.

“D’aquesta manera, Onda demostra el seu suport a la ceràmica artística com a senyal de la seva identitat i de la cultura popular valenciana”, ha assegurat Ribes durant la presentació d’aquesta iniciativa que ha comptat amb la presència del ceramista Ángel Igual, i a la que també ha assistit el director del Museu del Taulell ‘Manolo Safont’, Vicent Estall. Els tres consideren la marca Onda com un referent d’excel·lència en coneixements sobre ceràmica, apostant pel muralisme com una de les expressions de la ceràmica més importants.

Per la seva banda, Igual ha assenyalat que “unir una ciutat amb tanta importància a nivell ceràmic com és Onda, amb institucions tan prestigioses com els museus, amb ceramistes al més alt nivell en un projecte col·laboratiu i que deixen una empremta ceràmica per a embellir la ciutat, és una iniciativa que només pot ser un èxit”. Finalment, el ceramista ha afirmat que  “aquesta és una ocasió d’un valor incalculable per a mostrar a la ciutadania tota la bellesa que pot oferir-nos el mural ceràmic”.

Els interessats a participar en estes jornades poden formalitzar la inscripció en el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ (964 770 873)  o del ceramista Ángel Igual (615824548).

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.