Onda rep de la Generalitat les primeres 136 ajudes per a pal·liar la pobresa energètica

  • El període de sol·licituds està encara obert i l’Ajuntament està pendent que s’aproven altres 99 sol·licituds

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet,  ha anunciat que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha concedit les primeres ajudes per import de 63.557,20 euros per a pal·liar la pobresa energètica a Onda.

240616 RP Alcalde de Onda, Ximo Huguet

Huguet ha anunciat que aquestes xifres, que són molt positives, afecten 136 famílies onderes en el que referix a la cobertura de necessitats bàsiques d’energia com són la llum i el gas. De la mateixa manera, ha afirmat que el termini de sol·licituds encara està obert i que l’Ajuntament té pendents altres 99 sol·licituds de subvencions que podrien evitar  la pobresa energètica en llars en risc d’exclusió social i la pèrdua de l’habitatge per no poder atendre el pagament del lloguer.

Dins d’aquest Pla del Consell de Ximo Puig, l’Ajuntament ha sol·licitat ja a la Conselleria subvencions per valor de més de 100.000 euros. L’àrea de Serveis Socials, dirigit per la tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella treballa junt amb les distintes organitzacions locals, com a Caritas i Creu Roja, que estan en contacte amb els veïns del municipi més desprotegits per a agilitzar tots els tràmits. En aquest sentit, Huguet ha agraït “l’esforç que fan tant els treballadors socials com les organitzacions, sobre els quals recau l’àrdua tasca de dur a terme els informes, a més del seguiment de les famílies o persones que reben aquestes ajudes”.

Concretament, les ajudes sol·licitades aconsegueixen els 100 euros mensuals per sol·licitant per al lloguer, sent el màxim de 1.200 euros a l’any. Quant als rebuts de llum i aigua, es podran concedir fins a 75 euros per a pagar la llum i 15 euros per rebut de l’aigua, amb un import màxim de 300 euros per a electricitat i 60 euros anuals per al subministrament d’aigua.

Per a l’equip de govern “les persones són el primer” i des que van prendre possessió de la gestió municipal han reforçat l’àrea de Serveis Socials i han dut a terme accions per a combatre l’exclusió. Recentment, l’equip de govern ha posat en marxa la Unitat de Respir en el Centre de Dia per a persones dependents i fa mesos es va crear l’Oficina d’Intermediació Hipotecària que atén a les famílies que no poden fer front als préstecs hipotecaris.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.